aA
Rusijos Stačiatikių bažnyčia antradienį priėmė konservatyvią socialinę programą, kurioje griežtai smerkiamas homoseksualizmas, eutanazija, abortai ir dirbtinis apvaisinimas.
Tai pirmas kartas, kai Rusijos Stačiatikių Bažnyčia patvirtino oficialią politiką šiuolaikiniais socialiniais klausimais. Sovietinėje epochoje daugelis jų buvo paliekami valstybės nuožiūrai.

"Šventoji Biblija ir Bažnyčios doktrina nedviprasmiškai smerkia homoseksualius ryšius kaip iškrypėlišką Dievo suteiktos žmogaus prigimties iškraipymą", sakoma "Interfax" pacituotame bažnyčios dokumente.

Vyskupai ragina, kad gėjams ir lesbietėms būtų uždrausta dirbti mokytojais, užimti aukštus postus kariuomenėje ir kalėjimų vadovybėje. Jie griežtai smerkia pasiūlymus leisti homoseksualistų vestuves ir lyties pakeitimo operacijas.

Eutanaziją jie pasmerkia kaip žmogžudystę ir savižudybę vienu metu. Šitaip mirusiems žmonėms nebus atliekamos krikščioniškosios laidotuvių apeigos ir laikomos atminimo pamaldos.

Vyskupai taip pat pasmerkia dirbtinius apvaisinimus ir reiškinį, kai vaikus nešioja motiną pakeičiančios moterys.

Dokumentas patvirtina bažnyčios priešiškumą abortams, kurie Rusijoje yra viena labiausiai įprastų gimstamumo reguliavimo formų.

Buvusioje Sovietų Sąjungoje homoseksualizmas buvo laikomas nusikaltimu, tačiau moterims buvo daromi nemokami abortai.

Ši socialinė politika buvo priimta Vyskupų tarybos jubiliejiniame susirinkime. Aukščiausios stačiatikių dvasininkijos susirinkimas įvyko Maskvos Kristaus Išganytojocerkvėje. Pirmadienį Vyskupų taryba kanonizavo daugiau kaip 850 naujų šventųjų, įskaitant paskutinį Rusijos carą Nikolajų II.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.