aA
Serbijoje antradienį įkalintas žurnalistas, kuris 1999 metais buvo nuteistas už pranešimą, susiejusį vieną vyriausybės valdininką su žmogžudyste. Tai trečiadienį pranešė Belgrado žiniasklaida.
Zoranas Lukovičius įkalintas praėjus daugiau kaip metams, kai buvo nuteistas laisvės atėmimu. Jo žmona pasakojo, kad žurnalistas antradienį nuvyko į netoli Belgrado esančią policijos nuovadą užregistruoti savo automobilio, tačiau namo negrįžo, pranešė nepriklausoma naujienų agentūra "Beta".

Pasak pranešimo, belgradietis žurnalistas buvo išsiųstas atlikti penkių mėnesių bausmę kalėjime.

Anksčiau Z. Lukovičius dirbo garsiame Belgrado dienraštyje "Dnevni Telegraf", kuris buvo uždarytas remiantis žiniasklaidos įstatymais. Pernai kovą žurnalistas buvo nuteistas penkis mėnesius kalėti už "melagingų pranešimų skleidimą". Tuo pačių metu buvo nuteisti tuometinis "Dnevni Telegraf" savininkas Slavko Curuvija (Slavkas Curuvija) ir žurnalistas Srdjanas Jankovičius (Srdžianas Jankovičius), kurie taip pat turėjo kalėti po penkis mėnesius.

Griežtas Jugoslavijos prezidento Slobodano Miloševičiaus vyriausybės oponentas S. Curuvija po mėnesio buvo nušautas. Z. Lukovičius ir S. Jankovičius buvo išvežti atokiau nuo Serbijos valdžios atstovų, prieš prasidedant laisvės atėmimo terminui.

Šią bausmę jie turėjo atlikti nuo liepos mėnesio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.