Tyrimas buvo atliekamas akušerijos ir medicinos seserų mokykloje prie Pensilvanijos universiteto. Mokslininkai išsirinko 1105 vaikus, kurių svoris gimimo metu nesiekė dviejų kilogramų, praneša agentūra „Xinhua“.
Praėjus šešiolikai metų mokslininkai ištyrė 623 iš šių vaikų, naudodami anketą dėl autizmo spektro raidos sutrikimų. Kai tiriamiesiems sukako 21 m., buvo atliktas papildomas 189 dalyvių patikrinimas.

Paaiškėjo, kad apskritai autistinio spektro sutrikimų lygis tarp tyrimo dalyvių, kurie gimė mažos kūno masės, buvo penkiskart didesnis, nei tarp jų bendraamžių, gimusių normalaus svorio, teigiama tyrime, kuris buvo paskelbtas žurnale „Pediatrics“.

Anksčiau tyrėjai jau buvo radę ryšį tarp mažo kūdikių svorio gimimo metu ir judėjimo bei pažinimo įgūdžių problemų. Tačiau tai, kad mažas svoris susijęs su autizmu, nustatyta pirmą kartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją