aA
"Lietuvos ryto" žiniomis, pas sulaikytąjį rasta neteisėtai laikytų šaudmenų.

Tai buvo pagrindas kaunietį uždaryti į areštinę.

Tačiau kratos metu rasti šaudmenys yra nei to kalibro, nei tų ginklų, kuriais naudojosi žudikas.

Ši ir kai kurios kitos aplinkybės verčia prokurorus šiek tiek abejoti, ar šis apsaugos darbuotojas iš tikrųjų yra susijęs su kolegų nužudymu.

Šiandien turėtų būti sprendžiama, ar suimti įtariamąjį. "Senukų" bendrovės apsaugininkui gali būti pateikti kaltinimai dėl neteisėto šaudmenų laikymo.

Policija buvo sulaikiusi dar porą asmenų, tačiau po apklausų jie buvo išleisti.

Mažėja nusikaltimo versijų

Šalies generalinio komisaro pareigas einantis Vytautas Grigaravičius teigė, kad tyrimo metu atkrito kai kurios pirminės apsaugininkų nužudymo versijos.

Pirmiausia ta, kad žudikas - psichiškai nesveikas žmogus.

Kai kuriems kriminalistams ši versija, kurią po nusikaltimo įvardijo prokurorai, iš karto atrodė nereali.

Neatmetama galimybė, kad ji buvo paskelbta specialiai, norint nukreipti žudiko dėmesį.

Iki šiol nepaneigta versija, kad žudikas anksčiau ar net šiuo metu dirbo "Senukų" bendrovėje ir gerai žinojo saugos tarnybos darbo tvarką, pažinojo sargus ir todėl šie patys įsileido jį į teritoriją.

Visi kauniečiai nužudyti taikliais šūviais į galvą. Tai iš pirmo žvilgsnio leidžia manyti, kad užpuolikas moka gerai elgtis su ginklu. Kita vertus, šaudyta iš labai arti, todėl pataikyti į aukas nebuvo sunku.

"Dar sunku pasakyti: šaudė profesionalas ar profesionaliai šaudyta. Tarp šių sąvokų yra skirtumas", - vakar "Lietuvos rytui" teigė vienas kriminalistikos specialistų.

"Senukų" bendrovės apsaugos darbuotojams sudarytos geros sąlygos sportuoti ir treniruotis. Bendrovėje yra moderni sporto salė, šaudykla.

Nužudytieji L.Jasinskas ir V.Miliutis buvo fiziškai stiprūs: lankė savigynos treniruotes, V.Miliutis anksčiau boksavosi, mokėsi sporto mokykloje.

Nužudymo motyvai vis dar lieka nežinomi.

Viena versijų - nusikaltėlius sudomino apsaugos darbuotojų ginklai. Kiti nužudytųjų daiktai - papuošalai, dokumentai, pinigai - pagrobti nebuvo.

Priimami dirbti "Senukų" apsaugos tarnyboje vyrai yra kruopščiai tikrinami, kad nebūtų susiję su kriminaliniu pasauliu, tačiau neatmetama galimybė, kad kažkas pavojingų ryšių galėjo užmegzti jau dirbdamas bendrovėje.

"Lietuvos rytas"