aA
Prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) antradienį Monro aikštėje Mičigane susitinka su viceprezidentu Alu Gore (Elu Goru), kuriam simboliškai perduos partijos vadovo fakelą.
Al Gore ir Bill Clinton
Al Gore ir Bill Clinton
Tačiau vargu, ar B. Clintonui pavyks įpėdiniui perduoti savo populiarumą.

B. Clintonas pirmadienio vakarą pamėgino pritraukti A. Gore rėmėjų, kreipdamasis į Los Andžele vykstančio Demokratų partijos suvažiavimo dalyvius. Šiame suvažiavime ketvirtadienį A. Gore oficialiai taps partijos kandidatu į prezidentus.

"Visi žino, kad A. Gore yra protingas ir darbštus žmogus. Aš dar galiu pridurti, kad jis yra išskirtinis vadovas", sakė B. Clintonas.

"1993 m. niekas daugiau taip nenorėjo imtis sunkaus biudžeto balansavimo darbo ir kartu rūpintis, kad biudžetas nebūtų balansuojamas vargšų ar darbininkų sąskaita", sakė B. Clintonas.

"Aš nebuvau matęs, kad kas nors taip gintų savo pozicijas, ar tai būtų socialinės reformos ar aplinkosaugos klausimai", sakė prezidentas.

"Alas Gore visuomet buvo didžiausiais paprastų amerikiečių gynėjas", sakė B. Clintonas.

Prezidentas pridūrė, kad A. Gore bei jo pasirinktas kandidatas į viceprezidentus Konektikuto senatorius Josephas Liebermanas (Džozefas Libermanas), "išsaugos šalies klestėjimą, padengdami skolas, vietoj socialinės pagalbos suteikdami darbą ir sumažindami šeimos mokesčius, ką mes tikrai galime sau leisti".

A. Gore, šį B. Clintono pasisakymą stebėjęs savo viešbučio kambaryje Sent Luise, žurnalistams sakė: "Manau, kad tai buvo nuostabi kalba, ir aš laibai vertinu nuoširdžius bei gerus žodžius".

"Jis suteikė labai stiprų impulsą politikai, kuri padėjo pasiekti pažangos ir gerovės", sakė A. Gore.

Tačiau pirmadienį paskelbta "USA Today", CNN ir "Gallup" apklausa parodė, kad visuomenė labai įvairiai vertina B. Clintoną ir labai negatyviai A. Gore.

Apklausos duomenimis, 58 proc. respondentų pritaria B. Clintono nuveiktiems darbams. Tačiau 47 proc. tvirtino, kad "nėra nė mažiausios galimybės", kad jie balsuotų už A. Gore, o ne už respublikoną George W. Bushą (Džordžą V. Bušą).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.