aA
Lietuvos verslininkės sodyboje Trakų apylinkėse poilsiauja Rusijos Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas Artūras Čilingarovas.
Kaip BNS pranešė "Nijolės" kailių firmos atstovė spaudai, šios firmos savininkės Nijolės Veličkienės kvietimu į Lietuvą antradienio rytą su privačiu vizitu atvyko A. Čilingarovas su šeima - žmona Tatjana bei vaikais Ksenija ir Nikolajumi.

Anot pranešimo, Rusijos politikas poilsiaus N. Veličkienės sodyboje prie Margio ežero netoli Trakų.

Per trijų dienų vizitą A. Čilingarovas lankysis Trakų istoriniame nacionaliniame parke, Trakų pilyje, Lietuvos pajūryje.

Anot "Nijolės" pranešimo, A. Čilingarovas susitiks su Lietuvos politikais, tačiau jie neįvardijami.

URM pareigūnai šio politiko privataus vizito antradienį nekomentavo.

Stebėtojų vertinimu, A. Čilingarovas, kuriam rugsėjo 25 d. bus 61-eri metai, yra nuosaikus, niekuo ypatingai nepasižymėjęs politikas. Per savo politinę karjerą jis kelis kartus keitė politinę orientaciją.

Prieš kelerius metus priklausęs provyriausybiniam blokui "Mūsų namai - Rusija", dabar jis yra 43-jų deputatų grupės "Rusijos regionai (Nepriklausomų deputatų sąjunga)" atstovas. Minėtoji deputatų grupė kartu su kitais deputatų susivienijimais Valstybės Dūmoje suformavo prezidentą Vladimirą Putiną remiantį "Vienybės" bloką.

Tai aukščiausio lygio Rusijos politiko vizitas į Lietuvą po abiejų valstybių santykių atšalimo vasaros pradžioje, kai Seimas priėmė įstatymą, įpareigojantį Lietuvos Vyriausybę siekti iš Rusijos buvusios SSRS okupacijos padarytos žalos atlyginimo.

Dėl šio įstatymo kilo Rusijos ir Lietuvos politikų "pareiškimų karas", buvo atidėtas Valstybės Dūmos delegacijos oficialus vizitas į Vilnių.

Birželio pabaigoje Lietuvoje apsilankė Rusijos užsienio reikalų viceministras Ivanas Sergejevas, kuris dalyvavo derybose dėl Lietuvos ir Rusijos diplomatinės nuosavybės sureguliavimo.

Remiantis spaudos pranešimais, I. Sergejevas Palangoje poilsiavo Lietuvos verslo magnato Viktoro Uspaskicho viloje Palangoje.

Liepos viduryje su privačiu vizitu Vilniuje lankėsi Valstybės Dūmos deputatas, parlamentinių ryšių grupės su Lietuva pirmininkas, krikščionis demokratas Aleksandras Čiujevas.

Jis dalyvavo Lietuvos krikščionių demokratų partijos suvažiavime, susitiko su Seimo pirmininku Vytautu Landsbergiu, kitais politikais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.