aA
Liberalų sąjunga (LLS) nepritaria Naujosios sąjungos mėginimams "rinkėjus paversti teisėjais". Tai sakoma penktadienį išplatintame LLS pareiškime spaudai.
Praėjusią savaitę Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) pradėjo platinti "pilietines anketas", kuriose prašoma rinkėjų nurodyti pavardes asmenų, kaltų dėl Lietuvos ūkio problemų.

"Sąskaitų su politiniais priešininkais suvedinėjimas, nevengiant naudoti netgi tariamai teisines normas, būdingas kadenciją baigiančiai konservatorių valdančiąjai daugumai. Artėjantys rinkimai naujas valdžios siekiančias partijas suvilioja griebtis senų metodų ir politinius priešininkus bandyti nugalėti jų klaidomis, bet ne savo idėjomis", sakoma LLS pareiškime.

Liberalai taip pat kritikuoja NS bendradarbiavimą su radikalais.

"Lietuvoje jau ir taip nemaža kraštutines pažiūras deklaruojančių veikėjų, kurie nerimą turėtų kelti ne Vakarams, bet Lietuvos piliečiams, ir bet kokios Naujosios sąjungos bei kitų partijų derybos su jais kelia dar didesnę suirutę valstybėje", sakoma pareiškime.

Kaip žinoma, po kovą įvykusių savivaldybių tarybų rinkimų Kauno mieste NS sudarė koaliciją su ekstremistine laikoma Lietuvos laisvės sąjunga, kurios lyderis Vytautas Šustauskas išrinktas Kauno meru.

Neseniai NS susitarė su V. Šustausku, pagarsėjusiu savo antisemitiniais pareiškimais, nekonkuruoti su juo Seimo rinkimuose vienmandatėje apygardoje Kaune.

NS atstovaujanti Šiaulių merė Vida Stasiūnaitė praėjusią savaitę nesibodėjo kalbėti pikete, kuriame dalyvavo neregistruotos Nacionalsocialinės partijos nariai.

Liberalai ir socialliberalai yra dvi iš keturių "Naująją politiką" formuojančių partijų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.