aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį šiltai priėmė palestiniečių prezidentą Yasserą Arafatą (Jasirą Arafatą), tačiau neišreiškė paramos jo ketinimui vienašališkai paskelbti nepriklausomą palestiniečių valstybę.
Jasiras Arafatas
Jasiras Arafatas
Y. Arafatas yra senas Maskvos draugas dar iš Sovietų Sąjungos laikų. Dabar jis surengė seriją užsienio vizitų, siekdamas paramos palestiniečių valstybės įkūrimui su sostine Rytų Jeruzalėje. Tačiau šiam jo ketinimui priešinasi Izraelis.

“Jūs žinote, kad Rusija visada laikėsi pozicijos remti prigimtines palestiniečių tautos teises, įskaitant teisę turėti valstybę”, sakė V. Putinas Y. Arafatui po šilto rankų paspaudimo prieš kameras.

Tačiau jis pridūrė, kad valstybės įkūrimo procesas yra “labai sudėtingas”. Pasak jo, Rusija atidžiai sekė praėjusį mėnesį JAV organizuotas Kemp Deivido viršūnių derybas, kuriose susitarimas nebuvo pasiektas. Dabar ji nori padėti sureguliuoti padėtį, sakė V. Putinas.

Rusų politikos apžvalgininkai mano, kad užuot parėmusi Y. Arafato ketinimus, Maskva bandys sumažinti įtampą tarp Izraelio ir palestiniečių.

Kremliaus atstovas spaudai žurnalistams pareiškė, kad po susitikimo su V. Putinu Y. Arafatas iš karto susitiks su UR ministru Igoriu Ivanovu, o šio susitikimo įvyks bendra Y. Arafato ir I. Ivanovo spaudos konferencija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.