aA
Rusijos televizijos kanalas NTV penktadienį pranešė, kad V. Putinas, kalbėdamas Saugumo tarybos posėdyje, kuriame buvo svarstoma Rusijos užsienio politikos koncepcija, sakė, kad Rusija turi "atidžiau, labiau apgalvodama ir atkakliau ginti interesus savo piliečių - ir tų, kurie nuolat gyvena Rusijoje, ir tų, kurie pasirinko savo nuolatinę gyvenamąją vietą Nepriklausomų Valstybių Sandraugos bei Baltijos šalyse, taip pat tolimajame užsienyje".

Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas po posėdžio žurnalistams sakė, kad naujoji koncepcija skiriasi nuo dabar galiojančios, pasirašytos 1993 metais, "didesniu realizmu".

Saugumo tarybos sekretorius Sergejus Ivanovas pridūrė, jog, remiantis koncepcija, Rusijos užsienio politika turi būti nukreipta į tai, kad rusai NVS ir Baltijos šalyse jaustųsi gerai ir liktų jose gyventi.

Sergejus Ivanovas žurnalistams pranešė, kad Rusijos prezidentas pasirašys naująją užsienio saugumo koncepciją, kai ji bus patobulinta po pusantro ar dviejų mėnesių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.