aA
Penktadienį paskelbtame pranešime spaudai A. Butkevičius teigia nenorįs prisidėti prie, jo teigimu, "žmogaus teises ir Lietuvos visuomenės interesus ignoruojančios Lietuvos konservatorių partijos (Tėvynės sąjungos) formuojamos ir vykdomos teisinės politikos".

Be to, jis teigia esąs įsitikinęs, kad "konservatorių valdomas" Teisės ir teisėtvarkos komitetas, kuriame dirbo iki suėmimo, "neketina svarstyti žmogaus teises bei Europinius standartus atitinkančios Lietuvos baudžiamosios ir bausmių vykdymo politikos koncepcijos, o užsiima vien senų, iš sovietmečio paveldėtų, teisinių standartų "kosmetiniais" pagrąžinimais".

A. Butkevičius pirmadienį grįžo dirbti į Seimą po pustrečių metų laisvės atėmimo už pasikėsinimą sukčiauti stambiu mastu.

Jis niekada nepripažino savo kaltės, teigdamas, jog tapo politinės provokacijos auka, kurią esą inspiravo Seimo ir konservatorių lyderis Vytautas Landsbergis.

Seimo statutas neriboja parlamentarų "migracijos" po komitetus.

Pasak statuto, komitetai sudaromi iš ne mažiau kaip 7 ir ne daugiau kaip 17-os Seimo narių pagal proporcinį frakcijų atstovavimo principą.

Dabar Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete yra 8 nariai. Nė vienas jų nėra centristas, vienas nepriklauso jokiai frakcijai.

A. Butkevičius iki suėmimo buvo Centro frakcijos narys, vėliau narystę frakcijoje sustabdė.

Pagal statutą, komitetų sudėtį tvirtina Seimas, balsuodamas už visą komitetų narių sąrašą.

Seimo Žmogaus teisų komiteto pirmininko pavaduotojas Algimantas Salamakinas BNS korespondentui sakė "normaliai" vertinąs A. Butkevičiaus apsisprendimą ir nematąs tam jokių kliūčių.

Pasak LDDP frakcijos nario A. Salamakino, Seimas už A. Butkevičiaus patvirtinimą Žmogaus teisių komiteto nariu gali balsuoti jau kitą antradienį.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas konservatorius Emanuelis Zingeris dabar yra išvykęs į Izraelį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.