aA
Baltijos laivyno priešlėktuvinės gynybos kompleksai S-300 trečiadienį numušė tris raketas, paleistas iš mažųjų raketinių laivų ir raketų kompleksų krante, Baltarusijos zenitininkai - numušė du taikinius.

Komentuodamas žurnalistams pratybų rezultatus, admirolas V. Jegorovas pabrėžė, "kad šiandien mes realiai atkūrėme prieš dešimt metų sugriautą bendrą karinę sąjungą".

V. Jegorovas pabrėžė, kad pratybos baltarusiams buvo sudėtingesnės, nes jiems pasikeitė taikiniai, visos šaudymo sąlygos.

Pasak jo, per dvi paras komandos galėjo gerai pasirengti ir puikiai atlikti visas užduotis.

Generolas leitenantas V. Kostenka sakė, kad "pratybų tikslai pasiekti, užduotys įvykdytos". Pasak jo, kadangi realios šaudymo pratybų aplinkybės skyrėsi nuo planuotų, tai priartino užduočių atlikimą prie kovos sąlygų.

V. Kostenka ir V. Jegorovas pareiškė įsitikinimą, kad tokios pratybos bus rengiamos reguliariai, o Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų ir Rusijos Baltijos laivyno bendradarbiavimas plėsis.

Per trečiadienį Kaliningrado srityje vykusias laivyno ir Baltarusijos priešlėktuvinės gynybos pajėgų šaudymo pratybas taip pat buvo rengiamasi Nepriklausomų Valstybių Sandraugos priešlėktuvinės gynybos kariniams mokymams "Kovinė sandrauga-2000", kurių pagrindinis etapas numatytas rugpjūčio 21-26 dienomis netoli Astrachanės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.