aA
Pensininkai gali tikėtis, kad Seimas rudens sesijos metu svarstys dėl sumažintų pensijų atstatymo, o štai teisėjų sumažintų algų galiojimą planuojama pratęsti, rodo Vyriausybės siūlomi įstatymų projektai.
Pensijas Vyriausybė siūlo atstatyti, o sumažintas teisėjų algas - palikti
Andrius Kubilius su bendraminčiais ruošiasi žygiui "Suk į dešinę"
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Vyriausybė šių metų Seimo rudens sesijai teikia 276 įstatymų projektus (83 pagrindinius įstatymų projektus ir 193 lydimuosius teisės aktų projektus). Pagrindiniai Vyriausybės teikiami projektai skirstomi į šešias sritis - 2012 metų biudžeto tvirtinimas, sumažintų pensijų atstatymas, sumažintų valstybės politikų, pareigūnų, teisėjų algų galiojimo pratęsimas, valstybinio socialinio draudimo ir pensijų sistemos pertvarka, energetika ir teritorijų planavimas.

Tarp svarbiausių Seimo rudens sesijai teikiamų Vyriausybės siūlymų - sumažintų valstybinių socialinio draudimo senatvės, netekto darbingumo pensijų ir sumažintų valstybinių pensijų atstatymas bei su tuo susijusių teisės aktų priėmimas, pažymima Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

Taip pat Vyriausybė Seimui siūlys pratęsti laikinai sumažintų valstybės politikų ir valstybės pareigūnų, Konstitucinio Teismo teisėjų atlyginimų ir bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjų pareiginės algos dydžių galiojimo laiką.

Rudens sesijoje vienas svarbiausių klausimų bus 2012 metų valstybės biudžeto, savivaldybių, "Sodros", Privalomojo sveikatos draudimo fondo 2012 metų biudžetų svarstymas ir tvirtinimas. Seimą taip pat pasieks Valstybinio socialinio draudimo ir pensijų sistemos pertvarka ir su ja susiję teisės aktų projektai.

Energetika ir toliau išlieka viena prioritetinių sričių, teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime. Vyriausybė Seimui siūlys elektros energetikos įstatymo pakeitimo projektus, infrastruktūrų reguliavimo tarnybos įstatymo bei kitus projektus.

Siekiant gerinti verslo sąlygas bus siūloma iš esmės supaprastinti teritorijų planavimo procesą ir valdymą sumažinant poreikį rengti detaliuosius planus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.