aA
Irake 403 jaunavedžių poros antradienį susituokė masinėje vedybų ceremonijoje, kurią rėmė pats šalies prezidentas Saddamas Husseinas.
"Ši masinių vedybų ceremonija buvo remiama prezidento Saddamo Husseino ir asmeniškai prižiūrima jo vyriausiojo sūnaus Uday’jaus, kuris yra Irako jaunimo sąjungos, padedančios jauniems žmonėms išgyventi embargo sąlygomis, lyderis," sakė sąjungos atstovas.

Jo teigimu, sąjunga “padarė viską, kad masinės vedybos praeitų sklandžiai. Jaunavedžių poros buvo aprūpintos šventine apranga, o pati iškilminga ceremonija įvyko viename prestižiškiausių Bagdado klubų."

“Naujavedžiai taip pat galės tris medaus mėnesio dienas praleisti pirmos klasės viešbučiuose, už kurias mokės sąjunga," pridūrė atstovas.

Vienas iš ceremonijoje dalyvavusių jaunikių, 30-metis Ahmedas Abd Ali sakė: “Didelės veybų išlaidos, dažnai siekiančios šimtus tūkstančių dinarų, ilgą laiką neleido man vesti mylimos merginos."

Pastaruosius kelis mėnesius už vieną dolerį mokama 1 990 dinarų. Tuo tarpu prieš embargą, kuris šaliai buvo pritaikytas po 1990-ųjų įsiveržimo į Kuveitą, 1 dinaras kainavo 3.2 dolerio.

"Valstybės paramos organizuojant šį projektą dėka mums pavyko įveikti finansinius sunkumus ir išvengti didelių išlaidų," teigė Ali.

Paprastai masinės vedybos Irake yra organizuojamos per Saddamo gimtadienį balandžio 28 dieną ir per Irano – Irako karo pabaigos metines rugpjūčio 8 dieną.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.