aA
Korporacija "Microsoft" paskelbė planus užimti dalį bevielių technologijų rinkos su neseniai sukurtu “Stinger” priedu nešiojamiesiems įtaisams.
Korporacijos strategus sudomino nešiojamos skaitmeninės elektroninės užrašų dėžutės ir mobilaus telefono derinys.

Ekspertų manymu, “Stinger” įtaisai kartu su "Microsoft" programine įranga ir bevielio tinklo įrankiais, siejami su bevielės ryšio technologijos ateitimi.

"Stinger" pademonstruotas diskusijoje, kuriai vadovavo "Microsoft" ir mobilių įtaisų padalinio viceprezidentas Benas Waldmanas.

Korporacija "Microsoft" pati negamins įtaiso, tačiau pardavinės šios technologijos licencijas kitiems gamintojams, pavyzdžiui "Samsung".

Praėjusiais metais buvo parduota 300 milijonų telefonų. Ateinančiais metais tyrimų duomenimis šis skaičius sieks 500 milijonų vienetų. Gali būti, jog sekančiais metais prisijungiančių prie interneto iš nešiojamųjų prietaisų bus daugiau, nei prisijungiančiųjų iš asmeninių kompiuterių, teigė B.Waldmanas.

Taip pat pareikšta, jog visi kompanijos gaminiai yra paremti plačiai vartojamais standartais, taigi kitų kompanijų gaminiai bus lengvai suderinami su "Microsoft" išradimais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.