aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paragino neskubėti susieti tragišką sprogdinimą Maskvos požeminėje perėjoje su čečėnų separatistais. Tai pranešė naujienų agentūra “Interfax”.
Šio sprogimo metu antradienį žuvo aštuoni ir buvo sužeista dešimtys žmonių.

“Iš karto po tragedijos Maskvos centre buvo apsvarstytos dvi versijos - atsitiktinumas ir nusikaltimas”, sakė V. Putinas.

Pasak jo, pradinė ekspertų nuomonė tokia, kad tai buvo nusikaltimas. Jis galėjo būti tiek nusikaltėlių sąskaitų suvedimas, tiek teroristinis aktas.

Kalbant apie teroristinio akto galimybę, “turiu pasakyti, jog yra neteisinga ieškoti etninių sąsajų, čečėniškų sąsajų šiame ar bet kuriame kitame nusikaltime”, sakė V. Putinas.

Maskvos meras Jurijus Lužkovas ir VR ministras Vladimiras Rušaila antradienį atskirai pareiškė neturį abejonių, kad šis sprogdinimas buvo teroristų išpuolis. J. Lužkovas dėl jo kaltino čečėnų sukilėlius.

Atsakomybės dėl sprogdinimo niekas neprisiėmė. Pernai V. Putinas kaltino čečėnų separatistus dėl virtinės sprogdinimų daugiabučiuose namuose, per kuriuos žuvo beveik 300 žmonių. Sukilėliai neigė bet kokias savo sąsajas su šiais sprogdinimais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.