aA
Seimo pirmininko pavaduotoja konservatorė Rasa Juknevičienė paragino prezidentą Valdą Adamkų atsiriboti nuo paramos Naujajai sąjungai (NS, socialliberalų), paskui kurią, pasak jos, “ateina fašistuojančios jėgos”.
“Tas neapgalvotas žingsnis, į kurį jį (prezidentą - BNS) įstūmė jo aplinka prieš keletą mėnesių – globoti Artūrą Paulauską - yra atitaisomas. Aš kviečiu prezidentą sustabdyti fašistų ėjimą į valdžią”, spaudos konferencijoje trečiadienį sakė konservatorių partijos vicepirmininkė R. Juknevičienė.

Kalbėdama apie "fašistuojančias jėgas", ji nurodė NS bendradarbiavimą su Kauno meru Vytautu Šustausku, pagarsėjusiu antisemitiniais pareiškimais bei socialliberalams atstovaujančios Šiaulių merės Vidos Stasiūnaitės dalyvavimą oficialiai neregistruotos nacionalsocialistų partijos mitinge Šiauliuose .

“Apie Artūrą Paulauską aš kalbu, kaip apie pavojų ne mums (konservatoriams - BNS), ne socialdemokratams ar LDDP, bet Lietuvai, nes jis atsiveda su savimi fašistuojančias jėgas”, teigė R. Juknevičienė.

“Prezidente, tikrai ne Seimo dauguma, ne V. Landsbergis yra pavojingi Lietuvai ir jums. Jus patį nugramzdins jūsų globojamas Artūras Paulauskas. O per jį ir visa griaunančios fašistuojančios jėgos gali pakenkti mūsų valstybei taip, kaip dar niekas nepakenkė”, perspėjo R. Juknevičienė.

NS yra viena iš politinių jėgų ketveriukės, propaguojančios vadinamąją "naująją politiką". Šią sąvoką pavasarį politinėn vartosenon paleido prezidentas V. Adamkus, vėliau globojęs "naujosios politikos" išpažinėjų konferenciją.

"Naujosios politikos" bloką dabar sudaro socialliberalai, liberalai, centristai ir modernieji krikdemai.

Viešosios nuomonės tyrimai liudija, kad socialliberalai dabar gali tikėtis daugiausiai rinkėjų balsų Seimo rinkimuose, kurie įvyks spalio 8 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.