aA
Praėjus metams, kai pirmasis Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas paskyrė Vladimirą Putiną laikinuoju ministru pirmininku ir paskelbė jį savo teisių perėmėju, Rusijos politikai įvairiai vertina V. Putino veiklą įvairiuose valstybės psotuose.
"Tai, ką Putinas pažadėjo prieš metus: padidinti pensijas, pakelti gyvenimo lygį, stiprinti valstybingumą, užtikrinti įstatymų laikymąsi, viską jis ištesėjo", mano parlamento grupės "Liaudies deputatas" lyderis Genadijus Raikovas. Pasak jo, "atėjus Putinui, visose šalies veikos srityse pajudėta į priekį".

"Tai teikia vilčių, kad nors pavargsime dar metus ar dvejus, bet mes einame į priekį. o ne kaip Jelcino dešimtmečiu, kai mes kasmet ritomės vis atgal. tai prezidento Putino ir jo komandos nuopelnas, pabrėžė G.Raikovas interviu laikraščiui "Mir novostej".

Savo ruožtu vienas "Jabloko" frakcijos lyderių Sergejus Ivanenka sakė, kad V. Putino veikla primena Nikitos Chruščiovo skulptūrą, kurios viena pusė buvo balta, kita - juoda. "Tai reiškė, kad yra dvi Chruščiovo politinio gyvenimo pusės - šviesioji ir tamsioji, priminė S. Ivanenka.

Drauge deputatas pažymėjo, kad dabartinis Rusijos prezidentas, yra "plataus diapazono politikas. Pakanka prisiminti tai, kad jis padėjo vainikus ant Sacharovo kapo ir ant Andropovo kapo".

Judėjimo armijai remti lyderis Viktoras Iliuchinas mano, kad "nuo pat pirmųjų žingsnių Putinas siekia stiprinti savo autoritarinę valdžią", ir "nemato jokių kitų svarbių poslinkių", "Mes girdime teisingus žodžius, ir aš pritarčiau, jeigu viskas, ką jis kalba, būtų įgyvendinta", sakė deputatas.

Kitas jo kolega Valstybės dūmoje Vladimiras Ryžkovas mano, kad šiandien "mes gyvename kitokioje šalyje", kuri nepanaši į tą, kurioje gyvenome prieš metus". "Svarbiausia - smarkiai pasikeitė visuomenės sąmonė. Visuomenei reikėjo naujo stipraus lyderio, kuris turi įvesti tvarką visur. Šia prasme Vladimiras Putinas labai atitinka šį visuomenės reikalavimą". "Didelė visuomenės parama Putinui suteikia jam daug galimybių, bet čia slypi ir didelis objektyvus pavojus, nes yra didelė pagunda, remiantis visuomenės nuotaikomis, panaikinti tuos trapius demokratinius laimėjimus, kurie buvo pasiekti dešimtajame dešimtmetyje", sakė deputatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.