aA
“Netscape” tinklalapyje pristatyta paskutinė bandomoji naujos naršyklės “Netscape 6” versija.
Naršyklės branduolį sudaro “Gecko” komponentas. “Netscape” žada, kad “Netscape 6 Preview Release 2” bus tas feniksas, kuris prikels naršymą su “Netscape” iš pelenų. Tvirtinama, kad paskutiniu metu “Netscape”, naršykles naudoja 36 procentai internautų, nors prieš keletą mėnesių paskelbtais duomenimis buvo tvirtinama, kad šis skaičius yra du kartus mažesnis.

Pirmoji bandomoji “Netscape 6” versija buvo išleista dar balandžio mėnesį. Paskutinėje versijoje jau įdiegtos slaptažodžių valdymo ir automatinio anketų užbaigimo galimybės, be to, įdiegtas naujas “My Sidebar” įrankis.

“My Sidebar” yra naršyklės lango šone esanti juosta, suskirstyta į nuorodų sritį, paieškos priemones ir žinučių siuntimo paslaugą.

Nors šie atnaujinimai yra labai patrauklūs, dar nereikėtų skubėti į naująją naršyklę iškeisi senesnių “Internet Explorer” ar “Netscape Communicator” programų, kadangi naujasis “Netscape” kūdikis dar tik mokosi vaikščioti. Bandomoji versija dar nėra stabili.

Be vartotojui teikiamų patogumų, naujoji “Netscape” naršyklė pateikiama kartu su keletu naršyklės išvaizdą keičiančių priemonių.

Keistokai veikia prisijungimas prie tinklalapių, kur reikalaujama registracija ir daugelio elektroninio pašto sąskaitų naudojimas. Sudėtingas darbas kai vienu kompiuteriu naudojasi keli vartotojai. Bet kai kurias privatumo problemas stengiasi ištaisyti slaptažodžių valdymo priemonės. Mėgstantiems ypatingą saugumą sukurta pagrindinio slaptažodžio galimybė.

Nors tai jau antroji bandomoji naršyklės versija, jai vis dar trūksta stabilumo. Per keletą bandymo valandų naršyklė keletą kartų “nulūžo”, spausdinimas iš naršyklės taip pat dar nėra pilnai sutvarkytas, be vartotojo instrukcijų pasinaudoti paieška beveik neįmanoma. Erzina ir tai, kad iš vieno tinklalapio įspėjimai dėl saugumo perduodami po keletą kartų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.