aA
LDDP į politiką viliotas šou pasaulio žvaigždė Marijonas Mikutavičius ir kiti "neformalūs jaunimo lyderiai" atsisako karjeros Seime.
"Bendresnio pobūdžio" LDDP pokalbis su jaunimo dievaičiu laikomu "tangomanu" Marijonu Mikutavičiumi, partijos atstovų teigimu, baigėsi ir gerai, ir blogai. Jaunimo herojų medžioklėje dalyvavęs LDDP rinkimų štabo vadovas Juozas Bernatonis LŽ patvirtino, kad M.Mikutavičius į politiką eiti atsisakė. Antra vertus, J.Bernatonis teigė iš žvaigždės pasisėmęs daug naudingų minčių.

"Bendravome su neformaliais jaunimo lyderiais, mėgindami išsiaiškinti, kaip įtraukti jaunimą į politinį šalies gyvenimą, pasakojo LDDP rinkimų štabo vadovas. Kai kuriems iš tiesų siūlėme dalyvauti rinkimuose mūsų partijos sąraše".

Pasak J.Bernatonio, šiuolaikinis jaunimas vangiai dalyvauja politiniame gyvenime, o paskui piktinasi, kai iš politikų nesulaukia dėmesio. "Todėl ir kreipėmės į neformalius jaunimo lyderius, kurie sugeba pritraukti bendraamžius, - sakė jis. - Deja, neformalūs lyderiai į politiką eiti nenori, o jaunimo politinių organizacijų vadovai tiesiog nesugeba pritraukti daugiau jaunų žmonių".

Bendravimo su M.Mikutavičiumi patirtį J.Bernatonis įvertino labai teigiamai. Jam buvę "smagu pabendrauti su žvaigžde", kurios pozicija ir vertinimai pasirodė labai įdomūs. LDDP rinkimų štabo šefas išdavė paslaptį, kad simpatijas "tangomanui Marijonui" jaučia nemažai kairiųjų. "Tačiau Marijonas panoro dirbti darbą, kuris jam patinka, ir likti šou pasaulyje, konstatavo politikas. - Panašu, kad jau gerokai pasenusios partijos greit neatjaunės".

Tuo tarpu pats M.Mikutavičius nepanoro aiškintis dėl mėginimų jį įtraukti į politiką. "iio klausimo aš nekomentuosiu", telefonu LŽ pranešė jis.