aA
Speciali Estijos komisija antradienį skyrė iš viso 200 tūkst. kronų trijų šalies euroskeptikų susivienijimų pateiktiems projektams finansuoti.
Vienas susivienijimų, “Eurodesintegraator”, kuriam vadovauja Kalle Kulbokas (Kalė Kulbokas), gaus 20 tūkst. kronų savo interneto tinklalapiui atnaujinti ir 50 tūkst. kronų ryšiams su giminingais susivienijimais užmegzti bei informacinei medžiagai ir jos konspektams rengti, pranešė BNS Europos Sąjungos (ES) informacijos sekretoriato Taline atstovas spaudai Paavo Palkas (Pavas Palkas).

Judėjimas “EI Euroopa Liidule” (NE Europos Sąjungai), vienas kurio vadovų yra Uuno Silbergas (Unas Silbergas), gavo 70 tūkst. kronų televizijos diskusijoms Europos Sąjungos (ES) tema rengti.

Estijos Žaliųjų sąjūdis gaus 60 tūkst. kronų, skirtų spausdinti medžiagą, kurioje kritikuojama ES ekologinė politika.

Vienas Estijos vyriausybės užsienio politikos prioritetų yra iki 2003 metų parengti šalį stojimui į ES. Vyriausybė patvirtino, kad prieš nusprendžiant dėl stojimo į ES, Estijoje bus surengtas referendumas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.