aA
Didvyriškas tėvas, kuris anksčiau niekada nebuvo skridęs lėktuvu, išgelbėjo savo šeimos narių gyvybes po to, kai prie vairalazdės netikėtai mirė lėktuvo pilotas.
Henry Anhaltas nepuolė į paniką, bet čiupo nedidelio lėktuvo vairalazdę ir per radijo ryšį perdavė pagalbos šauksmą.

Išsigandusi vyriškio žmona Becky ir 3 sūnūs, vienuolikmetis Jeremiah, septynmetis Jacobas ir dviejų sulaukęs Josephas, stebėjo, kaip Anhaltas stengėsi valdyti lėktuvą, kol netrukus į pagalbos šauksmą atsiliepė skrydžių instruktorius. Būnet jo pagalbos dėka, 36 metų Anhaltas sugebėjo saugiau nutupdyti šešiavietį lėktuvą "Piper Cub".

"Vyriškis buvo labai ramus. Kai jis pasiruošė, mes pasukome artimiausio oro uosto link. Aš jam tik daviau įvairius nurodymus kaip leistis ant nutūpimo tako," pasakojo instruktorius McCulloughas. "Jis atliko viską puikiai."

Praėjus 30 minučių nuo piloto mirties, Anhaltas saugiau nusileido miestelio Winter Heaven, esančio pietuose nuo Orlando, oro uoste. Šeima skrido iš Bahamų salų į namus Floridoje.

Prie lėktuvo nedelsiant atskubėjo medikai, tačiau jie jau negalėjo padėti 36 metų pilotui Kristopheriui Perace’ui. Jo mirties priežasties medikai iš karto negalėjo įvardinti.

Ekspertų teigimu, tiesiog stebuklas, kad anksčiau niekada neskridusiam vyriškiui pavyko nutupdyti lėktuvą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.