aA
Pasak patikimų šaltinių “Apple Computer” neseniai kuriam laikui sustabdė naujojo “Power Mac G4” su keliais procesoriais gamybą, kai pirmieji kompiuteriai dar tik pasiekė prekiautojus.
“Power Mac G4” iš anksto užsisakę pirkėjai visame pasaulyje jau reiškia nepasitenkinimą užsitęsusiu pristatymu.

Praėjusį mėnesį vykusioje “MacWorld” parodoje “Apple” įkūrėjas ir valdybos pirmininkas Steve’as Jobsas pažadėjo, jog visi nauji kompiuteriai bus pradėti tiekti nedelsiant.

Prekiautojus pasiekė tik nedaug “Power Mac G4” kompiuterių su 450 MHz G4 procesoriais, o šaltiniai teigia, jog 500 MHz procesorių “Apple” visai nepateikė. Pasak jų, šis modelis gali būti nukeltas net į rugsėjo mėnesį.

Gamyba “Apple” gamyklose sustojo rugpjūčio pradžioje, pasak šaltinių - dėl to, jog kompiuteriuose buvo atrastos techninės klaidos. Tų pačių šaltinių duomenimis klaidos yra labai nereikšmingos ir gamyba turėtų prasidėti artimiausiu metu.

Vienas šaltinis teigė, jog problema iškilo dėl komunikacijų tarp skirtingų kompiuterio modulių ir procesorių - sistemos įtaisai “nenorėjo bendrauti” su antruoju G4 procesoriumi.

Tačiau kiti šaltiniai teigia, kad “Power Mac G4” gamyba sustabdyta dėl nedidelių programinės įrangos trūkumų. Sklinda gandai, kad klaida sukėlė problemų dėl “Power Mac” “miegojimo” funkcijos - kai kuriais atvejais sistema nesugebėdavo “pabusti iš miego”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.