aA
Liberalų vienas lyderių Artūras Zuokas atmeta kairiųjų opozicionierių siūlomą garbingos politinės kovos paktą, teigdamas, kad rinkimų kampanijoje garbingai turi kovoti ne rinkimų štabai, o politikai.
Anot antradienį išplatinto Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) rinkimų štabo pirmininko A. Zuoko pareiškimo, liberalai "dar kartą patvirtina, jog laikosi garbingos rinkimų kampanijos principų ir neketina palaikyti LDDP ir Socialdemokratų partijos koalicijos bendro rinkimų štabo siūlymų pasirašyti garbės paktus ar steigti etikos komisijas". Tokį siūlymą praėjusį mėnesį iškėlė LDDP ir LSDP koalicijos rinkimų štabo vadovai Juozas Bernatonis ir Juozas Olekas.

"Liberalų sąjungos rinkimų štabas įsitikinęs, kad svarbiausia, jog rinkimų kampanijoje vieni kitų nejuodintų ir nežemintų politikai, kurių interesams atstovauja rinkimų štabai. Garbės paktai ar komisijos garbingo elgesio ir moralinių nuostatų nesukurs, o pasiūlymai nustatyti garbingas rinkimų kampanijos taisykles tėra noras pasirodyti prieš rinkėjus", sakoma A. Zuoko pareiškime.

Kairiųjų opozicionierių iniciatyva pasirašyti garbės paktą įtakingiausių partijų buvo sutikta be entuziazmo. Pakto pasirašymas numatytas antradienį vidurdienį Seimo Konstitucijos salėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.