aA
"Jeigu kairioji pusė norės griauti Vyriausybę, ir jeigu ši frakcija prisidės prie kairiosios pusės, tai griovimui sąlygos yra labai didelės. Tai priklauso nuo viso Seimo atsakomybės ir brandos supratimo", žurnalistams ketvirtadienį po Seimo posėdžio sakė V. Landsbergis.

Ketvirtadienį 13-kai Seimo narių "vagnorininkų" paskelbus apie Nuosaikiųjų frakcijos formavimą, Seimo konservatorių frakcija sumažėjo nuo 61 iki 51 parlamentaro. Kartu su 12 krikščionių demokratų frakcijos narių bei frakcijoms nepriklausančiu Seimo pirmininku valdančioji grupuotė turi tik 64 balsus iš 138 esamų parlamentarų. Toks balsų išsidėliojimas gali būti vertinimas kaip buvusios daugumos virtimas mažuma. Vertindamas naujos frakcijos susikūrimą, V. Landsbergis sakė, jog "galbūt tai buvo neišvengiama, galbūt ir gerai, kad taip įvyko". Anot jo, viskas "bus tiesiog kaip iki šiol".

"Bus galima pasitarti ir sutarti, kokias idėjas (jie) palaiko, kokias ne. Nebus tokio spėliojimo, kaip jie balsuos. Bus galima parlamentiškai aiškiau bendradarbiauti", sakė konservatorių lyderis.

Keliolika ekspremjero Gedimino Vagnoriaus idėjų šalininkų daugiau kaip pusmetį kategoriškai kritikuoja ministrų kabinetą tariamai nukrypus nuo konservatorių rinkimų programos bei neva liberalizavus šešėlinę ekonomiką ir kontrabandą.

Vienas konservatorių lyderių, ministras pirmininkas Andrius Kubilius Nuosaikiųjų frakcijos susikūrimą žurnalistams apibūdino kaip "formalų įforminimą to, kas jau seniai buvo aišku"

"Be abejo, teks derinti, kaip ir iki šiol derinta, su visomis frakcijomis visus sprendimus", sakė A. Kubilius. Jo teigimu, "planai steigti tokią frakciją buvo ruošiami jau labai seniai", o frakcijos paskelbimas "susijęs su savivaldybių rinkimų rezultatais".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.