aA
Buvęs Malaizijos finansų ministras Anwaras Ibrahimas (Anvaras Ibrahimas) pripažintas kaltu 14 mėnesių trunkančioje sekso byloje, kuri suskaldė visuomenę ir inspiravo demokratinių reformų reikalavimus.
Aukštojo teismo teisėjas Arifinas Jaka (Arifinas Džaka) pripažino A. Ibrahimą ir jo 39 metų įbrolį Sukmą Darmawaną (Sukmą Darmavaną) kaltais sodomija.

Nuosprendį teisėjas paskelbs po trumpos pertraukos. A. Ibrahimui, anksčiau nuteistam už korupciją ir atliekančiam 6 metų kalėjimo bausmę, už sodomiją gresia kalėjimas dar iki 20 metų. Buvęs ministras teismo nuosprendį apskųs, sakė jo advokatas.

Pasak advokato, teismo sprendimas jį šokiravo. "Sprendimas absoliučiai pribloškia, neatsižvelgta į teisiamojo naudai bylojančius įrodymus. Pagal įrodymus jis turėtų būti išteisintas", sakė advokatas.

A. Ibrahimas ir S. Darmawanas buvo kartu apkaltinti 1993 metais vieną kurią naktį sausio -kovo periodu lytiškai santykiavę su buvusiu Anwaro šeimos vairuotoju Azizanu Abu Bakaru. Kaltinančioji pusė du kartus keitė kaltinimus, nes reikėjo tikslinti datą.

A. Ibrahimas neigė visus kaltinimus ir liudijo, kad premjeras Mahathiras Mohamadas (Mahatiras Mohamadas) su savo šalininkais suklastojo sekso skandalą ir sufabrikavo bylą, kad išvengtų galimos jo konkurencijos. M. Mohamadas tai neigia.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.