aA
Naujojo gaminio prototipas galės skaityti elektroninį paštą, susijungti su asmeniniu kompiuteriu bei mobiliuoju telefonu. Deja kol kas neaišku, ar IBM nuspręs šį laikrodį pateikti pirkėjams.
Korporacijos “International Business Machines” atstovai teigia, jog bendrovės mokslininkai įdiegė operacijų sistemą “Linux” rankinio laikrodžio prototipe. Eksperimentinis laikrodis buvo skirtas parodyti, jog “Linux” tinka net ir mažiausiems įtaisams.

“Kadangi įtaisas belaidžiu ryšiu galės susijungti su asmeniniu kompiuteriu, mobiliuoju telefonu ir panašia įranga, juo bus galima skaityti sutrumpintus elektroninius laiškus bei naudotis radijo ieškos galimybėmis”, teigiama IBM pranešime spaudai.

IBM atstovė pridūrė, jog korporacija neplanuoja “Linux” laikrodžio pardavinėti.

“Linux” operacijų sistema laikoma alternatyva “Microsoft Windows”. Kadangi sistemos programų išeities tekstai platinami laisvai, nesunku ją modifikuoti ir pritaikyti pačioms įvairiausioms reikmėms.

Suomio Linuso Torvaldso sukurtą operacijų sistemą IBM vertina pakankamai rimtai. Korporacija diegia “Linux” ne tik į rankinius laikrodžius, bet ir į galingiausias darbo stotis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.