aA
Vytauto Bogušio vadovaujami modernieji krikščionys demokratai (MKDS) atskiru sąrašu rinkimuose nedalyvaus.
Trys MKDS kandidatai, kuriems paliktos vienuoliktosios vietos Naujosios sąjungos, Centro ir Liberalų sąjungos rinkimų sąrašuose, turėtų paaiškėti šią savaitę.

Kandidatai, pasak sąjungos pirmininko V.Bogušio, yra derinami su Naujosios politikos aljanso partneriais.

V.Bogušio teigimu, Naujosios politikos aljanso partnerių sprendimas įtraukti moderniuosius krikdemus į savo rinkimų sąrašą turėjo įtakos galutiniam sąjungos apsisprendimui nesudaryti rinkimų sąrašo daugiamandatėje apygardoje.

Apskritai modernieji krikdemai turi 53 kandidatus į Seimą. Tačiau, anot V.Bogušio, veikiausiai vienmandatėse apygardose kandidatuos 35 modernieji krikdemai, nes tokios finansinės galimybės.

Jei palankiai susiklostytų rinkimai, modernieji krikdemai ketina Seime turėti frakciją, kuri bendradarbiautų su kitais "Naujosios politikos" aljanso nariais.

V.Bogušis pripažino, kad dalyvaujant kitų partijų rinkimų sąrašuose, kyla moderniųjų krikdemų tapatumo problema. Tačiau, anot jo, tai "ne bėda", o "kažko nauja, nepažinta" apraiška Lietuvos politiniame gyvenime.

"Trijų politinių partijų lyderiams reikėjo nugalėti ambicijas, savo ego, o moderniesiems krikdemams - daug drąsos ir ryžto dalyvauti sąrašuose. Tai yra pirmas momentas Lietuvos politikoje, kai įvyko dialogas ir buvo susikalbėta", - pabrėžė V.Bogušis.