aA
Vakar grupė ginkluotų užpuolikų Tokijo centre esančioje kontoroje nušovė 2 ir sužeidė 6 žmones.
Ginkluoti užpuolimai yra labai retas įvykis Japonijoje. Šioje šalyje egzistuoja griežta ginklų kontrolė. Todėl manoma, kad panašius užpuolimus Japonijoje dažniausiai organizuoja nusikalstami susivienijimai.

Tiesa, pastaruoju metu apie 12 milijonų gyventojų turinčiame Tokijuje padaugėjo smurtinių nusikaltimų.

Japonijos žiniasklaidos nuomone, vakarykštį užpuolimą išprovokavo ginčas dėl nesumokėtų skolų.

Incidentas įvyko prašmatniame Kodžimačio rajone, kuriame įsikūrę daug įstaigų ir parduotuvių. Užpultoji kontora priklauso dešiniosios pakraipos organizacijai "Sofusha" ("Mėlynasis vėjas").

Praėjus mažiau nei valandai po užpuolimo, policija sulaikė tris įtariamuosius. Pasak pareigūnų, keli užpuolikai vakar vis dar buvo apsuptame pastate.

Liudytojai pasakojo, kad į "Sofusha" patalpas įsiveržė apie 15 peiliais ir šaunamaisiais ginklais ginkluotų vyriškų. Gatvėje užpuolimo metu buvę žmonės pasakojo, kad šūvius lydėjo dūžtančio stiklo ir virstančių baldų garsas.

Pasak liudytojų, šūviams nurimus, į gatvę išbėgo keliolika žmonių. Jie skubiai sušoko į automobilius ir milžinišku greičiu nuvažiavo.

Pareigūnai pranešė, kad vieno sužeistojo sveikatos būklė yra kritiška. Dar du žmonės per užpuolimą patyrė taip pat labai rimtus sužeidimus.

"Lietuvos rytas"