aA
Seimo rūmuose šiomis dienomis - vasaros nuotaikos. Čia užklysta tik vienas kitas parlamentaras ar neatostogaujantis darbuotojas.
Neveikia ir Parlamente esantis knygynas, medicinos punktas. Tuštoka ne tik Seimo rūmuose, bet ir šalia esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse.

Net restorane akivaizdžiai sumažėjo pietaujančiųjų, nors Seimo valgykla vasaros metu būna uždaryta.

Tačiau ramybė nė motais remonto darbus atliekantiems darbininkams ir Seimo rinkimams besiruošiančiai Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Po rūmus taip pat zuja Seimo darbuotoja, kuriai patikėta surinkti 47 parašus parlamentarų, pritariančių tam, kad rugpjūčio 21 dieną būtų sušaukta neeilinė Seimo sesija.

Valdininkė pripažino, kad kai kurie parlamentarai kartais juokais, o kartais ir rimtai mainais už parašą prašo į sesiją įtraukti jam rūpimą kurio nors teisės akto projektą.

Kad tokių siūlymų dėl mainų pasitaiko, "Lietuvos rytui" patvirtino ir Seimo pirmasis vicepirmininkas konservatorių frakcijos seniūnas Arvydas Vidžiūnas.

Tačiau paprašius nurodyti, kurie parlamentarai tai daro ir kokius projektus siūlo, A.Vidžiūnas tik numojo ranka, tvirtindamas, kad jo kolegos tik pajuokavo.

Seimo bendrojo skyriaus vadovas Gedeminas Aleksonis guodėsi, kad dėl lėšų trūkumo pavyko atlikti tik kosmetinį Seimo remontą.

Nuplautos pagrindinių rūmų sienos impregnuojamos, kad į vidų nesigertų vanduo, kuris žiemą sušalęs trupina tinką.

Taip pat nuplautos vidinės sienos pagrindiniame Seimo vestibiulyje, kur dažniausiai lankosi svečiai. Pakeista dalis parketo Konferencijų salėje.

Jei tarpas tarp sesijų būtų buvęs ilgesnis, būtų tvarkomos ir vestibiulio lubos. Bet maždaug 1700 šviestuvų nuėmimas, nušveitimas bei pakabinimas, taip pat lubų nudažymas trunka ilgiau nei mėnesį, o trukdyti dirbantiems parlamentarams nenorima.

Vis dėlto vieną pasikeitimą į darbą grįžę parlamentarai turėtų pastebėti - šiuo metu šlifuojamos ir lakuojamos visos medinės detalės, esančios plenarinių posėdžių salėje.

"Lietuvos rytas"