aA
Baikeris iš Latvijos Pakruojo rajone sekmadienio naktį motociklu partrenkė ir mirtinai sužalojo vietos gyventoją.
Per avariją iš viso buvo sužeisti penki žmonės, taip pat ir pats baikeris, 24 metų Latvijos pilietis Uldis Brikulis.

Nelaimė įvyko sekmadienį po vidurnakčio Pakruojo rajone, Paežeriuose vykusioje baikerių šventėje. Plento Smiltynė-Pakruojis 7 kilometre motociklu "Yamaha" važiavę Rygos gyventojas Uldis Brikulis ir Pakruojo rajono gyventoja, 17-metė Dalia Narkevičiūtė įsirėžė į žmones, keliu ėjusius į šventę.

Dėl neaiškios priežasties motociklas virto ir, šliuoždamas plentu, rėžėsi į praeivių būrį. Autoįvykio metu buvo mirtinai sužalotas Rozalimo miestelio gyventojas, 32 metų Artūras Badauskas. Buvo partrenktos ir sužalotos į šventę su draugėmis ėjusios Pakruojo rajono gyventojos, seserys 17-metė Žana ir 20-metė Inga Barauskaitės bei 21 metų Raseinių rajono gyventoja Laima Valuckytė.

Baikeris U. Brikulis ir kartu su juo važiavusi pakruojietė sunkiai susižalojo. Dėl patirtų traumų abu jie buvo netekę sąmonės. U. Brikulis gydomas Šiaulių ligoninės reanimacijos skyriuje. Pasak gydytojų, jo būklė sunki, bet stabili. Baikeriui lūžo veido kaulai, jis patyrė galvos traumą.

Pareigūnai kol kas nenustatė, kas vairavo latviui U. Brikuliui priklausiusį motociklą, taip pat neaišku, ar nelaimės kaltininkai buvo blaivūs.

Į šventę, kurioje dalyvavo daugiau kaip 500 baikerių iš Lietuvos bei Latvijos, buvo suplūdę 2-3 tūkst. žiūrovų. Šventę organizavo Pakruojo baikerių klubas "Laukiniai vanagai". Rengėjai buvo įsipareigoję patys užtikrinti tvarką. Tačiau, pasak liudininkų, 10-12 baikerių per šventę elgėsi agresyviai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.