aA
Bendrovė "Skaineta" planuoja didžiąją dalį Vilniaus miesto kompiuterių sujungti į vieną tinklą. Kol kas šios bendrovės kabelinis kompiuterių tinklas jungia beveik viso Šeškinės mikrorajono kompiuterius.
Pasak "Skainetos" generalinio direktoriaus Jaroslavo Perepelicos, patikimam viso miesto kompiuterių tinklui sukurti prireiks tikrai daugiau nei vienerių metų bei didelių investicijų.

Bendrovė savo tinklą rengiasi plėsti į visus didžiuosius Lietuvos miestus.

Į savo tinklą "Skaineta" jungs ne vien gyvenamuosius namus. Ateityje bendrovė rengiasi nemokamai į savo tinklą įjungti mokyklas, savo sąskaita teikti joms interneto bei kitas ryšio paslaugas.

"Internetas yra tik lašas jūroje, - apie "Skainetos" tinklo galimybes kalbėjo J.Perepelica. - Kvalifikuotų specialistų įrengtame 100 Mbps - 1 Gbps spartos tinkle galima klausytis vietinio radijo, žiūrėti skaitmeninę televiziją, keistis informacija ir naršyti po internetą. Esame pasirašę retransliavimo sutartis su radijo stotimi "Russkoje radio", vyksta bandomoji TV3 televizijos kanalo retransliacija”.

Artimiausiu metu "Skaineta" numato sukaupti DVD (Digital Versatile Disk) filmų archyvą, kuris veiks kaip vaizdo įrašų nuomos punktas - tinklo vartotojai už tam tikrą mokestį galės peržiūrėti įvairius filmus.

"Lietuvos rytas"