aA
Gynybos pareigūnai susirūpinę tuo, jog patyrę kompiuterių piratai bei kiti tokio pobūdžio nusikaltėliai, tarp jų - ir kariniai priešininkai, greitai gali įgyti galimybę įsilaužti ir perimti stambių karinių sistemų, pavyzdžiui, tankų ar laivų, valdymą.
Vienas gynybos pareigūnų majoras Sherylas Frenchas pareiškė, jog kompiuterių piratai turi galimybę įsilaužti į kompiuterių sistemas, esančias tankuose ir kituose ginkluotose mašinose. Kai kurios šiuolaikinių tankų ir laivų funkcijos, pavyzdžiui, navigacija, taikinio parinkimas, valdymas bei kontrolė, yra beveik visiškai priklausomos nuo kompiuterių, programinės įrangos ir duomenų perdavimo ryšių.

Gynybos departamentas jau yra išbandęs ir įrodęs, jog kompiuterių piratai turi galimybę įsilaužti valdymo ir kontrolės sistemas. Mokomajame Gynybos informacijos sistemų agentūros kompaktiniame diske pateikiamas pavyzdys, kai Oro pajėgų karininkas, esantis viešbučio kambaryje Bostone, naudodamasis nešiojamuoju kompiuteriu įsilaužia į Karinių oro pajėgų laivo jūroje sistemas ir įveda klaidingus navigacijos duomenis.

"Taip, tai iš tiesų atsitiko, laimei, tai buvo tik kontroliuojamas bandymas, tačiau tai gali atsitikti ir realybėje", sakoma kompaktiniame diske.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.