aA
Vengrijos vyriausybės ir informacinių technologijų (IT) rinkos atstovai praėjusią savaitę apsilankė Silicon Valley regione, kur įsikūrę daugelio IT bendrovių būstinės, kad įtikintų bendroves atidaryti savo atstovybes ir gamyklas Vengrijoje.
"Vengrija norėtų tapti Centrinės Rytų Europos Silicon Valley", teigė Vengrijos investicijų ir prekybos vystymo agentūros direktorius Csaba Kilinas.

Jis ir dar keturi delegatai susitiko su įvairių IT bendrovių atstovais. Vengrai nenurodė konkrečių bendrovių, su kurių atstovais susitiko, teigdami, jog derybos tebevyksta.

Delegatai bendrovių atstoams tvirtino, jog Vengrija - ideali šalis jų veiklai plėtoti. Pirmiausia, šioje šalyje yra daugybė išsilavinusių programuotojų ir inžinierių, dirbsiančių už aštuonis kartus mažesnį atlyginimą nei jų kolegos JAV. Be to, Vengrijoje sudaryta tinkama aplinka investicijoms, o patogi centrinė šalies geografinė padėtis leis vėliau skverbtis į kitas Rytų Europos šalis.

C. Kilino teigimu, Vengrijai jau pavyko pritraukti keleto stambių IT bendrovių investicijas. Neseniai "Motorola Inc." paskelbė įrengsianti tyrimų centrą, kuriame dirbs apie 400 inžinierių. Panašų centrą ketina įkurti ir "Nokia".

Vengrijos delegacija apsilankė ir Detroite vykusioje automobilių parodoje - automobilių gamintojų investicijos taip pat domina vengrus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.