aA
J. Maksvytis išgarsėjo per 1993 metų pakaunės savanorių maištą. J. Maksvytis, tuomet dar etatinis savanoris, be vadovybės leidimo buvo išsivedęs į pakaunės miškus didelį būrį ginkluotų savanorių.

Stovyklą miškuose įsikūrę savanoriai taip reiškė nepasitenkinimą į valdžią per 1992 metų rinkimus atėjusiais ekskomunistine LDDP ir neva stiprėjančia kriminaline "mafija".

Po ilgų derybų savanoriai grįžo į dislokacijos vietas. Nepaisant kelių teisėsaugos ir Seimo narių bandymų, maišto mechanizmas iki galo nebuvo atskleistas.

Krata pas J. Maksvytį atlikta po to, kai išvakarėse Marijampolės rajone Kazlų Rūdoje buvo sulaikyti trys vyrai, automobilyje vežę sprogmenų bei plėšimams naudojamų įrankių. Vyrai buvo smarkiai neblaivūs.

Dėl šio įvykio Marijampolės policija iškėlė baudžiamąją bylą. Policija kol kas negali pasakyti, kiek tiksliai šaudmenų rasta J. Maksvyčio sodyboje.

Marijampolės rajono policijos komisariato pareigūnai BNS sakė, kad J. Maksvytis įtariamas neteisėtu šaudmenų ir šaunamųjų ginklų laikymu. Jis sulaikytas dviem paroms, vėliau teismo bus prašoma jį suimti.

Trys bylos įtariamieji, kurie buvo sulaikyti antradienį Kazlų Rūdoje, laikomi Marijampolės policijos komisariato areštinėje. J. Maksvytis laikomas ne Marijampolės policijos areštinėje. Kaltinimai jiems kaltinimai kol kas nepareikšti.

Policija nenurodo, kurio policijos komisariato areštinėje laikomas J. Maksvytis.

Atlikti kratą jo namuose policija nusprendė, Kazlų Rūdoje sulaikiusi 26 metų Modestą Rudį.

Buvęs savanoris M. Rudis anksčiau gyveno J. Maksvyčio sodyboje Kauno rajone. Po M. Rudžio sulaikymo toliau ieškodami sprogmenų, pareigūnai atliko kratą J. Maksvyčio sodyboje, kur anksčiau gyveno M. Rudis.

M. Rudis, 42 Zenonas Blockis ir 44 metų Alferdas Dovydaitis buvo sulaikyti, kai policija sustabdė automobilį "Audi 100", kuriuo jie važiavo.

Vairuotojas atsisakė išlipti ir pateikti dokumentus, o vėliau išlipęs, į automobilio saloną pro langą įmetė granatą, lyg ir norėdamas atsikratyti įkalčio.

Pasak Marijmapolės policijos pareigūnų, visi trys įtariamieji granatą teigia įsigiję anksčiau ir to su J. Maksvyčiu nesieja.

Pats J. Maksvytis apie jo sodyboje rastas ginklus ir sprogmenis teigia nieko nežinąs.

M. Rudis, Z. Blockis ir A. Dovydaitis sulaikomi buvo neblaivūs ir policijai tiksliai nenurodė, ką ketino daryti su granata ir plėšimams skirtais įrankiais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.