aA
Pirmuoju politiku, pareiškusiu norą balotiruotis Seimo rinkimų vienmandatėje apygardoje, tapo vienas konservatorių lyderių Sigitas Kaktys.
Penktadienį oficialiai prasidėjo kandidatų į Seimo rinkimus registravimo laikas, truksiantis mėnesį, iki rugsėjo 4 dienos.

S. Kaktys dar ketvirtadienio vakarą pateikė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) būtinus dokumentus, tarp jų – užpildytą kandidato anketą, išrašą iš turto ir pajamų deklaracijos.

S. Kaktys pareiškė pageidavimą balotiruotis Mažeikių rinkimų apygardoje Nr.38. S. Kaktys yra buvęs Mažeikių meras ir valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministras.

S. Kaktys, kaip ir kiti save išsikėlę kandidatai, iki rugpjūčio 29 d. VRK privalės pateikti tūkstančio jį remiančių apygardos rinkėjų parašus. Iki rugsėjo 7 d. VRK spręs, ar užregistruoti pretendentą į kandidatus Seimo rinkimuose.

S. Kaktys BNS korespondentui sakė tikįs, jog jam be problemų pavyks surinkti ir daugiau kaip tūkstantį rėmėjų parašų.

Liepos viduryje jis išplatino atvirą laišką konservatorių partijos nariams, kuriame prašė dėl jo prieštaringos reputacijos neįtraukti jo į partijos rinkimų sąrašus.

Po konservatorių partijos viduje atlikto kandidatų sąrašo daugiamandatėje apygardoje reitingavimo S. Kaktys nepateko į 200 asmenų eilę.

Manoma, kad taip partija įvertino S. Kakčio asmenybę supančius prieštaravimus.

S. Kaktys BNS sakė esąs tikras, jog mažeikiškiai jį vertina “pagal nuopelnus, o ne pagal vienpusiškus žiniasklaidos pateiktus kaltinimus”.

Kadangi konservatoriai kol kas neatskleidžia kandidatų iškėlimo vienmandatėse apygardose aplinkybių, nežinoma, ar S. Kakčiui teks susirungti su savo partijos kolega.

“Jaučiu, kad man tai nebūtų problema. Tai greičiau problema kitiems kandidatams. Aš jaučiuosi stipriai”, sakė S. Kaktys.

BNS žiniomis, konservatorių partija laikė S. Kaktį vienu galimų kandidatų kaimyninėje Skuodo-Mažeikių rinkimų apygardoje Nr. 37.

S. Kaktys atsistatydino iš ministro pareigų žiemą, žiniasklaidoje kilus skandalui dėl jo Vilniuje įsigyto sklypo namo statybai aplinkybių. S. Kaktys buvo kuriam laikui sustabdęs savo, kaip konservatorių frakcijos seniūno pavaduotojo ir partijos pirmininko pavaduotojo, įgaliojimus.

Pernai žiniasklaida išsamiai aprašė S. Kakčio šeimos namo Mažeikiuose statybos istoriją. Buvo pateikiama duomenų, kad namo vertė neatitinka S. Kakčio ir jo šeimos pastarųjų kelerių metų pajamų. Taip pat buvo teigiama, kad S. Kakčio garaže nelegaliai veikusioje dirbtuvėje susižalojo darbininkas.

Neseniai žiniasklaida pranešė, kad prieštaravimų apipintas S. Kakčio namas išnuomotas “Mažeikių naftos” vadovui Steve Hunkus (Styvui Hankui). Spaudoje buvo teigiama, jog pelningos nuomos sąlygos – tai atlygis S. Kakčiui, kuris Vyriausybės vardu pasirašiusiam sutartį dėl AB “Mažeikių nafta” akcijų pardavimo ir teisės valdyti įmonę perdavimo JAV bendrovei “Williams International”.

S. Kaktys šiuos kaltinimus neigia.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.