aA
Sankt Peterburge nužudytas verslininkas. Teisėsaugos struktūros pranešė, kad trečiadienio vakarą miesto Krasnoselskio rajone prie pervažos netoli Možaisko geležinkelio stoties nušautas akcinės bendrovės "Rusijos statybos ir prekybos grupė" (RSPG) generalinis direktorius Sergejus Križinas.
Nežinomi nusikaltėliai iš automobilio "VAZ-2105" ėmė šaudyti iš automatinio ginklo į automobilį "Jeep", kuriame buvo 44 metų verslininkas su šeima. Per apšaudymą žuvo S. Križinas ir jo 21-erių metų sūnus, Finansų ir ekonomikos akademijos studentas. Verslininko žmona, sužeista į krūtinę, o jų dukra - į ranką, paguldytos į ligoninę.

Iškelta baudžiamoji byla pagal Rusijos baudžiamojo kodekso 105-ąjį straipsnį dėl "tyčinio nužudymo".

Kaip sužinojo agentūra "Interfax", S. Križino įmonė buvo glaudžiai susijusi su koncernu "Orimi", kurio generalinis direktorius Dmitrijus Varvarinas buvo nužudytas Sankt Peterburge kovo 10 dieną prie savo namų. S. Križinas buvo D. Varvarino artimas draugas ir patikėtinis, taip pat turėjo didelę įtaką "Orimi" ekonominei politikai.

D. Varvarinas, kuris buvo žinomas kaip vienas turtingiausių Sankt Petrburgo žmonių, buvo "Jurijaus Boldyrevo bloko politinės tarybos narys ir vienas tiek bloko, tiek paties Jurijaus Boldyrevo rinkimų kampnaijos rėmėjų.

Po D. Varvarino nužudymo S. Križinas viešai pareiškė, kad "tokiu būdu nepavyks pakeisti koncerno ekonominę politiką".

"Orimi", be visa kita, vertėsi laivyba ir miško medžiagos tiekimais įvairiuose Rusijos ir NVS regionuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.