Šiais metais gimdys kaip reta daug pramogų pasaulio atstovių: Victoria Beckham, Natalie Portman, Kate Hudson ir daug kitų JAV bei Didžiosios Britanijos žvaigždžių. Visas šias moteris sieja vienas dalykas: pavydėtinai lieknos figūros. Daugelis būsimų mamų svajoja apie tokius pat tobulus pilvukus ir grakščius kūnus, tačiau jau seniai netyla diskusijos apie tai, kad maža kūno masė sumažina tikimybę pastoti.

“Natūraliai lieknos moterys yra apdovanotos genu, kuris leidžia be jokių pastangų išlaikyti liekną figūrą. Ir nors daugelis joms pavydi, šioms moterims sunku papilnėti ir taip padidinti savo vaisingumą bei tikimybę pastoti“ - aiškina J. Lamperas.

Jis siūlo keletą patarimų, kurie gali padėti greičiau pastoti.

“Tam, kad gerai veiktų natūralūs organizmo mechanizmai ir vyktų menstruacijos, kūnui reikia daugiau energijos. Štai kodėl šiuo metu rekomenduoju valgyti daugiau mažo glikeminio indekso angliavandenių, kurie padeda sušvelninti PMS simptomus. Šia teoriją galima pritaikyti ir vaisingumui. Valgykite daugiau sveikų mažo GI produktų: lęšių, grikių, neskaldytų grūdų duonos, įvairių vaisių ir daržovių. Tai suteiks kūnui daugiau energijos ir padidins tikimybę pastoti”, - patarė J. Lamperas.

Lieknos moterys turėtų itin daug dėmesio skirti mitybai ir gyvenimo būdui, nes šie faktoriai turi įtakos ir ovuliacijai. J. Lamperas siūlo susidaryti optimalios mitybos planą, vengti įvairių stimuliantų, pvz., alkoholio, kofeino, cigarečių. Tai padės sukurti palankesnę terpę apvaisinimui.

Taip pat skaitykite: Kaip keliauti su kūdikiu?

Moterims, kurioms nesiseka priaugti svorio, J. Lamperas nerekomenduoja persivalgyti. Pasak jo, tarp nežymaus papilnėjimo ir persivalgymo yra didžiulis skirtumas. Verčiau su kiekvienu valgymu ir užkandžiu suvartokite ketvirtadaliu daugiau angliavandenių. Jis pataria klausyti savo kūno ir valgyti tai, ko reikalauja organizmas.

O svarbiausia - stenkitės patirti kuo mažiau streso ir išlikite kiek įmanoma ramesnės. Tyrimai nuolat pabrėžia streso ir nevaisingumo ryšį, o dėl spartaus gyvenimo būdo kai kurioms moterims gali būti sunku išlaikyti normalią kūno masę. Jei norite padidinti tikimybę pastoti, privalote skirti sau daugiau laiko ir gerai pailsėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją