aA
Programinė įranga Mano kompiuteryje (“Windows 98”; PentiumIII-450, 128MB RAM, 10GB HDD), kuriame yra daug išorinės įrangos ir įjungus kompiuterį pradeda veikti daug papildomos programinės įrangos, kartais visiškai išnaudojama darbinė atmintis.

Ar bent jau taip rodo “Norton Utilities”. Vos įjungus kompiuterį rodoma, kad išnaudojama apie 40 procentų visų resursų, bet įjungus keletą nedidelių programų laisvos atminties kiekis sumažėja iki 15 procentų. Kokiu būdu ištaisyti šią problemą? Ar papildomas atminties modulis padėtų?

Pirmiausia reikėtų pašalinti “Norton Utilities” ir kitus “Norton” produktus, nes jos sunaudoja pernelyg daug kompiuterio resursų. Apsaugai nuo virusų geriau naudoti “McAfee”, “Panda” arba nemokamą “InoculateIT” programą. Jos nemokamai atnaujinamos ir sunaudoja kur kas mažiau resursų. “McAfee” taip pat siųlo ir aptarnavimo programas, atliekančias panačias funkcijas, kaip ir “Norton Utilities”.

Be to, šias programas, skirtingai nei “Norton Utilities”, galima išjungti tuomet, kai jos nereikalingos.

Sekantis veiksmas, galintis padėti atlaisvinti resursus yra kai kurių programų išjungimas. “Start • Run” meniu įvedus “msconfig” “Startup” skiltyje reikėtų nuimti pažymėjimus nuo visų neesminių ir nereikalingų programų. Jei bus nuimtos visos varnelės (atsisakoma visų programų užkrovimo įjungus kompiuterį), būtiniausios programos vis vien bus užkraunamos.

Papildomas atmintinės modulis, jei kompiuteryje bus įdiegta “Norton Utilities”, nepadėtų. “McAfee” programa, nesvarbu ar ji veiktų kompiuteriuose su 16 ar su 256 MB RAM, visuomet paliks apie 90 procentų laisvos kompiuterio atminties. “Norton Utilities” į papildomą atmintį reaguoja kaip į “skirtą tik jai vienai” ir stengiasi ją visą sunaudoti.

Nemažai informacijos apie kompiuterių darbo optimizavimą rašoma internete, “Langa.com”

tinklalapyje.

Su informacinėmis technologijomis bei internetu susijusius klausimus siųskite adresu QA@delfi.lt.

Taip pat kviečiame informacinių technologijų ekspertus bendradarbiauti su DELFI IT - prie skelbiamo atsakymo įrašysime

eksperto pavardę ir jo bendrovės pavadinimą

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.