aA
Lietuvos ambasadorius ypatingiems pavedimams Alfonsas Eidintas "baisia klaida" vadina per Holokausto atminties dieną numatomas "Sostinės dienas" ir teigia, kad tokie neapsižiūrėjimai žeidžia ne tik žydų, bet ir lietuvių jausmus.
Holokausto atminties dieną - rugsėjo 23-ąją numatomos "Sostinės dienos" papiktino Lietuvos žydų bendruomenę, o pareiškimą dėl to bendruomenės pirmininkas Simonas Alperavičius išsiuntė Vilniaus merui Rolandui Paksui ir Lietuvos ambasadoriui ypatingiems pavedimams A. Eidintui. Pastarasis Užsienio reikalų ministerijoje kuruoja ryšius su pasaulio žydų organizacijomis.

A. Eidintas BNS korespondentui sakė domėjęsis šiuo klausimu, tačiau, pasak jo, Vilniaus miesto savivaldybė teigia nieko negalinti pakeisti ir aiškina, kad tą dieną nebus viešų linksmybių bei renginių miesto aikštėse ir gatvėse.

Tačiau, A. Eidinto nuomone, tai yra " neapsižiūrėjimas ir baisi klaida".

"Man atrodo, yra labai daug neatidumo, nežinojimo ir nesusigaudymo kitų tragedijose. Apmaudu, kad mes lygioje vietoje suklumpame", teigė jis.

A. Eidinto nuomone, nors tą dieną ir nevyks ypatingi renginiai, pats festivalis žeidžia žydų bendruomenės tautinius jausmus.

"Tai turėtų įžeisti ir lietuvių jausmus, nes jeigu mes priėmėme žydų genocido dieną kaip ypatingą ir valstybės pažymimą dieną reikia to ir laikytis. O dabar kiekvienam žingsnyje matome pažeidimus ir vėliau stebimės, ko tie žydai pyksta", kalbėjo A. Eidintas.

Rugsėjo 23-ia diena Lietuvos Seimo yra patvirtinta Lietuvos žydų genocido Atminties diena. Tą dieną šalyje iškeliamos gedulo vėliavos.

Vilniuje rugsėjo pradžioje prasidėsiančios "Sostinės dienos 2000" truks beveik visą mėnesį. Per jas bus surengta daug koncertų, parodų, eitynių, festivalių, mugių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.