aA
Rugsėjo pradžioje knygynuose pasirodys Šiaurės Kaukazo karinės apygardos kariuomenės vado, Rusijos didvyrio, generolo pulkininko Genadijaus Troševo knyga "Mano karas. Apkasų generolo dienoraštis".
Book
Ši knyga skirta Čečėnijos įvykiams, pradedant "pirmąja Čečėnijos kampanija". Joje bus galima rasti ir daugelio šių įvykių dalyvių - Pavelo Gračiovo, Aleksandro Lebedžio, Viktoro Kazancevo ir kt. "portretų".

Pasakodamas apie dabartinį Rusijos prezidento įgaliotąjį atstovą Pietų federalinėje apygardoje V.Kazancevą, generolas rašo:

"Neslėpsiu, mane iš pradžių stebino jo charakterio kontrastai. Jo grubumas su pavaldiniais kartkartėmis peržengdavo "kritines ribas". Jis taip daužydavo kumščiu į stalą, kad šokčiodavo telefono aparatai, o priimamajame laukiantys karininkai imdavo balti dar prieš susitikdami su generolu", - rašo G.Troševas.

Knygos autorius apibūdina ir kai kuriuos čečėnų kovotojų vadus. Pasak jo, Šamilis Basajevas buvo vienas iš Rusijos Baltųjų rūmų gynėjų 1991 metų rugpjūtį. "Nuo to laiko demokratiniai žaidimai taip užbūrė įspūdžiams imlų čečėną, kad jis iki šiol nenori paleisti iš rankų automato", - rašo generolas.

G.Troševo knyga "Mano karas. Apkasų generolo dienoraštis" rugsėjo 8 dieną bus pristatyta Maskvos knygų mugėje. Autorius žada pats supažindinti su ja skaitytojus, vienai dienai atvykęs į Maskvą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.