aA
Palangos miesto savivaldybės tarybos neeiliniame posėdyje penktadienį atstatydintas miesto meras socialliberalas Egidijus Rimkus ir jo pavaduotojas centristas Salvijus Jodka.
Egidijus Rimkus
Egidijus Rimkus
Per slaptą balsavimą 12 tarybos narių balsavo už mero ir jo pavaduotojo atstatydinimą, 1 - prieš, 7 tarybos nariai susilaikė. Mero ir jo pavaduotojo atstatydinimą inicijavo septyni jų partijų kolegos - Naujosios sąjungos (socialliberalų) ir Centro sąjungos atstovai miesto taryboje.

Tarybai buvo pateiktas minėtojo septyneto pareiškimas, kuriame reikalaujama pirma laiko nutraukti miesto vadovų įgaliojimus. E.Rimkus neteko įgaliojimų jau penktadienį, o jo pavaduotojas centristas S.Jodka įgaliojimų neteks, kai bus išrinktas naujas meras. Kol kas S.Juodka laikinai eis mero pareigas.

Socialliberalai ir centristai teigia, kad tokiu būdu norėjo pasitikrinti savo valdžios tvirtumą - ar jiems verta toliau vadovauti miestui.

Kaip jau skelbta, nepaistikėjimo pareiškimą Palangos merui rengė ir liberalų bei konservatorių frakcijų Palangos miesto savivaldybės taryboje nariai. Tokį pareiškimą jie ketino pateikti tarybos posėdyje kitą ketvirtadienį.

Esminius priekaištus dėl E.Rimkaus vadovaujamos Palangos savivaldybės darbo jau anksčiau savo atvirame pareiškime miesto tarybai išdėstė liberalų frakcija. Liberalai pareiškė nepasitenkinimą tuo, kad miesto valdžios darbai bei sprendimai yra laikini, meras nesugeba užtikrinti deramos valdininkų darbo kokybės.

Be kita ko, Palangos vadovą kompromituoja ir Specialiųjų tyrimų tarnybos jam iškelta baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo taryba.

Kaip neseniai rašė d ienraštis "Palangos tiltas", dėl politinio perversmo iš esmės sutarus liberalams ir konservatoriams, naujuoju Palangos meru turėtų būti išrinktas konservatorius, anksčiau miestui vadovavęs Pranas Žeimys.

Mero teikimu renkamas vicemeras atstovautų liberalams. Šį postą iš centristo S.Jodkos greičiausiai perimtų Vytautas Stalmokas arba Rimantas Garolis.

Konservatorių frakcijos miesto taryboje pirmininkas P.Žeimys sakė, jog praėjusį ketvirtadienį įvykusiame partijos kolegų susirinkime nuspręsta neprieštarauti, kad konservatoriai miesto taryboje prisijungtų prie liberalų inicijuojamo nepasitikėjimo meru.

Kaip jau skelbta, rugpjūčio pradžioje STT pareiškė galutinius kaltinimus E.Rimkui dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Baudžiamoji byla dėl tarnybinio suklastojimo Palangos savivaldybės administracijoje buvo iškelta gegužės 7 dieną, įtarus, kad organizuojant pretendentų atrankos konkursą Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo vyriausiojo architekto pareigoms užimti buvo tyčia sumažinti konkurso pretendentų įvertinimo balai. Dėl to konkursas vėliau buvo paskelbtas neįvykusiu.

STT pareigūnai pareiškė galutinį kaltinimą Palangos merui Egidijui Rimkui. Perkvalifikavus ankstesnį kaltinimą dėl tarnybinio suklastojimo suorganizavimo, meras dabar yra kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba. Jam neterminuotam laikui paskirta kardomoji priemonė - pasižadėjimas neišvykti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.