aA
Penktadienį Indijos valdomame Kašmyre, kur nesiliauja smurto išpuoliai, musulmonų kovotojai užpuolė policijos nuovadą ir nukovė septynis policininkus.
Už Kašmyro prijungimą prie Pakistano kovojanti grupuotė "Lashkar-e-Taiba" paskelbė priešaušriu surengusi išpuolį pasienio Punčo mieste, esančiame 250 km į šiaurę nuo Džamaus, Kašmyro žiemos sostinės.

Du karinėmis uniformomis vilkėję kovotojai į policijos nuovados pastatą metė granatą, kuriai sprogus žuvo šeši policininkai. Užpuolikams pradėjus šaudyti buvo sužeistas dar vienas policijos pareigūnas, kuris mirė ligoninėje.

Vietos policijos inspektorius Kamalas Saidi (Kamalas Saidis) sakė, kad išpuolis tikriausiai buvo kerštas už daugiau kaip 250 kovotojų, kurie Punčo ir Radžurio rajonuose buvo nukauti per pastaruosius tris mėnesius. "Lashkar-e-Taiba" atstovas spaudai Abu Osama agentūrai AFP pareiškė, kad grupuotė ir toliau rengs išpuolius šiame regione.

Smurtas Kašmyre, kuris yra padalytas Indijai ir Pakistanui ir dėl kurio abi valstybės tebesiginčija iki šiol, nuo musulmonų maišto pradžios 1989 metais pareikalavo mažiausiai 35 tūkst. žmonių gyvybių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.