aA
Per kelis pastaruosius metus lyg grybai po lietaus Lietuvoje pradėjo dygti interneto kavinės ir kompiuterinių žaidimų klubai. Vienas iš jų, Vilniuje įsikūrusi “Bazė”, garsėja “Counter-Strike” žaidimo turnyrais ir malonia aplinka. Be to, penktadienį švenčia savo pirmąjį gimtadienį.
Ta proga apie naujos rūšies verslą kalbamės su “Bazės” projektų vadovu Gyčiu Junevičiumi.

Kaip buvo įkurtas klubas “Bazė”?

Sumanymą puoselėjome gana ilgai. Iš pradžių atidarėme klubą Šeškinėje, o tik po to centre. Pati idėja man visą laiką atrodė patraukli, nors tai gana keblu finansiškai - dėl nepalankios situacijos rinkoje, esame priversti nuolatos mažinti kainas. Daug kam atrodo, kad šis verslas leidžia greitai praturtėti, deja, tai iliuzija.

Iš pradžių ketinome steigti ne žaidimų klubą, bet mini verslo centrus, orientuotus tik į solidžius klientus – verslininkus. Norėjome suteikti jiems galimybę naudotis kompiuteriais, internetu, faksais, telefonais, spausdintuvais, žodžiu, viskuo, ko reikia aktyviai plėtojant verslą. Tačiau, ištyrus rinką, paaiškėjo, kad toks mini verslo centras nebus paklausus – žmonėms reikia pramogų.

Taip mūsų pirminę idėją pakeitė sumanymas įsteigti kompiuterių ir interneto paslaugų klubą. Džiugina, kad žaidimus laisvalaikiu užsidegę žaidžia tie patys jauni verslininkai, kuriems rengėmės steigti verslo centrus. Atidarę klubą strategiškai patogioje vietoje, sostinės centre, visą laiką ir jėgas skyrėme jo plėtrai. Teko atsisakyti klubo Šeškinėje.

Kokia jūsų sėkmės paslaptis? Kodėl jūs vadinami geriausiais?

Lankytojai mus mėgsta todėl, kad mes jais rūpinamės. Stengiamės maksimaliai patenkinti klientų pageidavimus, lanksčiai reaguoti į pokyčius rinkoje. Jaukią klubinę aplinką sukuria ne tik periodiškai rengiami konkursai, pramoginiai renginiai. Viskas prasideda švariomis grindimis, tvarkingais kompiuterine technika.

Mūsų credo - “visur būti geriausiais”, nes versle išlieka stipriausi. Nors ir nujaučiame, kad gal būt esame rinkos lyderiai, neleidžiame sau užmigti. Pirmavimas mūsų nesvaigina, priešingai, įpareigoja būti aktyviais ir kūrybingais.

Ar ketinate ateityje rengti kompiuterinių žaidimų turnyrus?

Klubas “Bazė” sugebėjo pritraukti per šimtą penkiasdešimt dalyvių į žaidimo “Half-Life: Counter-Strike” turnyrą. Ir šis renginys atsipirko. Negirdėjau, kad Lietuvoje tai dar kam nors būtų pavykę. Norime rengti tokius turnyrus ir ateityje.

Deja, Lietuvos žaidėjai gana pasyvūs. Jei pavyks jų pasyvumą įveikti, turnyrus, o galbūt ir ištisus metus vykstančius čempionatus, mielai rengsime ir ateityje.

Kokių pramogų “Bazės” gimtadienio proga gali tikėtis vilniečiai?

Per šiuos metus mes supratome, kas yra mūsų klientai ir ko jiems reikia. Rugpjūčio 24 d. (penktadienį) Vilniaus gatvėse ir Sereikiškių parke vyksianti gimtadienio fiesta skirta aktyviems, azartiškiems žmonėms, ne tik žaidėjams. Visą dieną kariniais džipais važinėsianti “Bazės” komanda linksmins vilniečius miesto gatvėse: rengs konkursus, dalins prizus.

17.30 Sereikiškių parke vyks dažasvydžio turnyras. Dažasvydis labai primena vieną iš dabar populiariausių žaidimų “Half-Life: Counter-Strike”.

Mūsų lankytojus nudžiugins ir tai, kad atnaujinome dalį klubo interjero, visose salėse įrengėme kondicionavimo sistemą, jau greitai turėsime per penkiasdešimt kompiuterių. Kitos pramogos kol kas tegul bus paslaptis.

Kokia bus interneto svetainės www.base.lt ateitis?

Drįsčiau teigti, kad kaip ir klubas, mūsų tinklapis per metus tapo savo srities lyderiu. Mūsų specializacija - kompiuteriniai žaidimai. Mes nekonkuruojame su portalais, kurie rašo apie viską.