aA
Maždaug 500 čečėnų kovotojų, kurių dalis yra Gruzijos Pankisio tarpukalnėje, pasirengę Gruzijos formuočių remiami įsiveržti į Abchazijos teritoriją. Tai pranešė Rusijos taikos palaikymo pajėgų Gruzijos ir Abchazijos konflikto zonoje vadovybės pareigūnai.
Pasak vieno jų, šiuo metu maždaug 800 Čečėnijos ir Gruzijos kovotojų susitelkę vietovėje už 5-6 kilometrų nuo Abchazijos sienos. Remiantis nepatvirtinta informacija, šiai čečėnų kovotojų grupuotei vadovauja žinomas lauko vadas Ruslanas Gelajevas.

Galimas dalykas, kovotojai mėgins prasiveržti per Abchazijos kalnus, konkrečiai - per Kodoro tarpukalnę, į Kabardos Balkariją arba Karačajų ir Čerkesų autonominę sritį. Abchazijoje, atsižvelgiant į susidariusią situaciją, paskelbtas dalies atsargos kariškių mobilizacija.

Kaip pranešė informuoti šaltiniai Abchazijos sostinėje, ketvirtadienį per konsultacijas telefonu su Abchazijos ministru pirmininku Anri Džergenija (Anris Džergenija) Gruzijos prezidentas Eduardas Ševardnadzė patikino, jog Gruzijos valdžia imasi visų priemonių, kad užkirstų kelią čečėnų kovotojų ir Gruzijos formuočių įsiveržimui į Abchazijos teritoriją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.