aA
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno skyriaus sekliai vakar sulaikė du dokumentų klastojimu įtariamus asmenis. Pareigūnų akiratyje yra ir dar vienas jų bendrininkas. Sulaikytieji - 45 metų buvęs tardytojas Anicetas Ruzgys ir 55 metų vairuotojas Rolandas Kazakevičius.
1995 metais iš darbo Santakos policijos komisariate atleistas ir už tarnybinį suklastojimą jau teistas A.Ruzgys yra įkūręs individualią teisinių paslaugų įmonę "Teismena". Patalpas bendrovei teisininkas nuomojosi Vilijampolėje, buvusiame Tekstilės institute.

A.Ruzgiui talkino bandeles vienoje prekybos įmonėje vežiojantis vairuotojas ekspeditorius R.Kazakevičius. Jis anksčiau buvo teistas už vagystę. Sulaikius įtariamuosius, buvo atliekamos kratos jų darbo bei gyvenamosiose vietose.

Vakar 10 valandą prie prekybos centro "Media" V.Krėvės prospekte tariamam klientui buvo atvežtas padirbtas pasas ir vairuotojo pažymėjimas. Už pasą buvo pareikalauta 2 tūkstančių litų, o vairuotojo pažymėjimas kainavo 500 litų.

Dokumentus užsakiusiam asmeniui buvo teigiama, kad pasas bus originalus, todėl STT agentai tikėjosi, jog klastotojų ryšiai driekiasi iki Migracijos departamento ar kitų Vidaus reikalų ministerijos padalinių.

Vakar klientui atgabentas asmens dokumentas, kuriame buvo perklijuota nuotrauka, todėl įtarimai nepasitvirtino. Vairuotojo pažymėjimo kokybė nebloga - jį tikrai nelengva atskirti nuo originalo.

"Lietuvos rytas"