aA
NATO sumokėjo 32 tūkst. dolerių kompensaciją Bulgarijos šeimai, į kurios namą Kosovo konflikto metu per klaidą pataikė raketa. Tai trečiadienį pranešė prezidento kanceliarija.
“NATO visiškai apmokėjo bulgarų šeimos namui padarytų nuostolių kainą...”, sakoma pareiškime, kurį paskelbė prezidento Petaro Stojanovo spaudos skyrius.

Anksčiau NATO sutiko sumokėti 67 253 levus (128 000 litų) už nuostolius. Jie buvo padaryti pernai balandžio 29 dieną, kai paklydusi raketa pataikė į namą Gorna Banjoje - pasiturinčiame sostinės Sofijos priemiestyje.

P. Stojanovas pranešė apie išmoką namo šeimininkei Stojankai Varabanovai.

Centro dešinioji Bulgarijos vyriausybė rėmė NATO oro karą prieš Jugoslaviją, tuo tikėdamasi padidinti savo šansus įstoti į Aljansą. Tačiau dauguma gyventojų, kurie turi tradicinių ryšių su taip pat stačiatikiška Serbija, buvo priešiški Jugoslavijos bombardavimams.

Per 11 savaičių trukusią kampaniją į Vakarų Bulgarijos rajonus pataikė septynios paklydusios raketos, tačiau žmonės nenukentėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.