aA
Heroinas
Heroinas
VSAT Referentų grupės vyriausiasis referentas Giedrius Mišutis BNS sakė, kad jeigu pasitvirtins, jog sulaikytoji medžiaga yra heroinas, tai bus didžiausia iki šiol pasieniečių sulaikyta šio narkotiko siunta.

Ketvirtadienį po pietų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Operatyvinio skyriaus pareigūnai ir Kybartų pasienio kontrolės punkto pasieniečiai sulaikė per šį punktą iš Lietuvos į Kaliningrado sritį pėsčiomis ėjusį 33 metų vilnietį Artūrą Sabo, pranešė VSAT.

Asmens kratos metu po drabužiais ant A.Sabo nugaros operatyvininkai aptiko lipnia juosta priklijuotą maždaug pusės kilogramo svorio polietileno paketą su milteliais. Įtariama, kad tai yra heroino milteliai.

Sulaikytasis pasieniečiams teigė, kadVilniuje buvo paprašytas nepažįstamų asmenų už užmokestį kartu su jais automobiliu nuvykti iki pasienio su Rusija ir pernešti paketą į Kaliningrado sritį.

Už tai jam esą buvo pažadėta 400 JAV dolerių (1600 litų), iš kurių 50 dolerių (200 litų) A. Sabo gavo avansu prieš pereidamas sieną. Likusiuosius turėjo atsiimti nugabenęs paketą į nurodytą kaimą Kaliningrado srityje.

Po sulaikymo taip pat nustatyta, kad A. Sabo, kaip vengiančio administracinės atsakomybės, nuo šių metų sausio ieškojo Vilniaus miesto 3-iasis policijos komisariatas, tačiau jo paieška nutraukta.

Šiuo metu vyksta tyrimas.

A. Sabo Pagėgių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriuje už kontrabandą bus iškelta baudžiamoji byla.

Šiais metais pasieniečiai buvo sulaikę moterį, kuri į Kaliningrado sritį taip pat bandė pervežti apie pusę kilogramo heroino.

Kaip BNS sakė Policijos departamento Narkotikų kontrolės valdybos vyresnysis komisaras Algis Kvainickas, iki šiol Lietuvos policija didžiausią Lietuvos heroino kiekį aptiko pernai, kai Druskininkų rajone buvo sulaikyti narkotikų pardavinėtojai su 600 gramų heroino.

Pasak pareigūno, priklausomai nuo miltelių grynumo, vieno gramo kaina gali būti apie 20 JAV dolerių (80 litų).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.