aA
Vilniuje kuriasi vis nauji kompiuterinių žaidimų ir interneto klubai. Kalbamės su vieno iš tokių klubų vadybininku Augustu Gutautu.
Kaip kilo mintis atidaryti dar vieną kompiuterinių žaidimų klubą?

Tai sugalvojau ne aš, o savininkai. Viena iš priežasčių buvo jų vaiko pomėgis lankytis panašiuose klubuose, tad tėvai nusprendė investuoti būtent į tokį verslą.

Kuo jūsų klubas bus ypatingas?

Lankytojams garantuosime gerą techniką, ryšio su internetu spartą. Nuo kitų klubų skirsimės tuo, kad mūsiškis veiks visą parą, net tada, kai nebus specialiai užsakomas. Be to, klubas “Lux” įsikurs strategiškai patogioje vietoje (Švirtigailos g. 6 – red. past.).

Šiandien drąsiai galima teigti, kad kompiuterinių žaidimų ir interneto klubas “Bazė” jau įsitvirtino rinkoje. Ar bandysite konkuruoti ir su jais?

Taip, tai tiesa, tačiau mes nemanome, kad su jais teks konkuruoti. Nors abiejų klubų paskirtis vienoda, tačiau abu orientuojasi į skirtingus lankytojus. “Bazėje” renkasi brandesnė publika, jie pritraukia daugiau verslo klientų. Mes nusiteikę priglausti vaikus ir jaunimą, todėl pasiūlysime jiems jaukią, neoficialią aplinką, “galingus” kompiuterius ir mėgstamus žaidimus.

Kokia gi ta “galinga” technika?

Nenorėčiau girtis, tačiau technikos požiūriu klubas “Lux” neturės konkurentų - čia stovės galingiausi kompiuteriai palyginti su viso Vilniaus kompiuteriniais klubais. Žaidėjams suteiksime galimybę naudotis 900 MHz taktinio dažnio ”Athlon” procesoriai, 128 MB RAM, 32MB “GeForce“ vaizdo plokštės ir devyniolikos colių įstrižainės skystųjų kristalų monitoriai. Tai tikrai retas dalykas kompiuteriniuose klubuose.

Kokius kompiuterinius žaidimus žadate įdiegti? Ar pirksite originalius žaidimus?

Kaip ir daugelis klubų, mes siūlysime “Half-Life: Counter-Strike”, “Need for Speed”, “Unreal”, “Quake 2” bei “Quake III Arena”. Dėl originalių žaidimų iškyla šiokių tokių problemų, tačiau visi, kuriuos tik įmanoma nusipirkti Lietuvoje, bus originalūs. Dėl kitų – pažiūrėsime, bandysime visiems žaidimams gauti licencijas.

Ar tikitės, kad ši ganėtinai brangi idėja atsipirks?

Tai labai sunku apskaičiuoti. Tačiau viliamės, kad investicija atsipirks per vienerius metus. Kaip bus iš tikrųjų, laikas parodys.

Kada klubas atvers duris? Kuo nudžiuginsite pirmuosius klientus?

Planuojame atsidaryti šį penktadienį (2001 m. rugpjūčio 24 d.- red. past.) dešimtą valandą ryto. Pirmiesiems klientams leisime nemokamai žaisti ištisą parą. Daugiau pramogų kol kas nenumatyta, bet nesakau, kad nieko nesugalvosime. Nenorime išduoti paslapčių.

Kokios bus kainos? Ar taikysite nuolaidas?

Stengsimės, kad kainos būtų nedidelės, gal net mažiausios Vilniuje. Planuojame, kad vienos valandos kaina “Lux” klube bus 3lt. Nuolaidų sistema dar nėra aprobuota, bet ji tikrai bus, nuolatiniai klientai gaus klubo nario korteles. Tačiau kiek valandų reiks praleisti klube per mėnesį - ar trisdešimt, ar keturiasdešimt – tiksliai dar negalėčiau pasakyti. Taip pat bandysime burti “Lux” klubo klanus įvairių žaidimų čempionatams.

Vadinasi “Lux” klube bus rengiami turnyrai?

Taip, bandysime atgaivinti turnyrų tradiciją Lietuvoje. Rengsime nuolatinius turnyrus visoje Lietuvoje. Bandysime aprėpti kuo didesnę žaidimų gamą. Nesakau, kad tokių renginių nevyksta, tačiau tai tik pavieniai čempionatai, o mes norėtume įtvirtinti šią tradiciją, kasmet išrinkti geriausius Lietuvos žaidėjus.

Ar bandysite plėstis į kitus miestus?

Tai ateities dalykas. Kol kas, tikimės atidaryti dar vieną klubą Vilniuje kuriame nors iš miegamųjų mikrorajonų, tačiau dar nepasirinkome tikslios vietos.