aA
Vedusių britų šeimyninę laimę ardo knarkimas. Kaip rodo neseniai atlikto išsamaus tyrimo rezultatai, pusė apklaustų sutuoktinių nuolat barasi dėl knarkimo, o ketvirtadalis apskritai nustoja miegoti kartu.
Toks visiškai nekaltas dalykas tampa vis dažnesne skyrybų Didžiojoje Britanijoje priežastimi, pralenkiančia net neištikimybę. Keletas tūkstančių apklaustų porų patvirtino prielaidą, kad knarkimas lėtai, bet užtikrintai augina priešiškumą partneriui ir to pasekmę – nenorą mylėtis. Kaip sakė respondentai, pačioje vedybinio gyvenimo pradžioje partnerio knarkimas atrodo mielas ir net žavus, tačiau pagyvenus kartu keletą metų nenutrūkstantis burzgimas naktį ima priminti “raganosio riaumojimą” ar “šilumvežio dundėjimą” bei ima erzinti.

Pusė apklaustų britų pareiškė, kad knarkimas būna dažna šeimyninių skandalų priežastis, o ketvirtadalis pripažino, kad nebenori su partneriu mylėtis. 10 procentų skundėsi, kad sutuoktinio knarkimas yra toks nepakenčiamas, kad jie nebemiega kartu ir greičiausiai išsikirs.

Didžioji Britanija seniai garsėja savo “knarkliais” – Glosterio grafystėje gyvena garsiausiai pasaulyje knarkiantis žmogus Alanas Meyattas. Vyro balsas siekia 112,8 decibelus, knarkimas – kiek mažiau. Šiuo atveju britų šeimų nesantaikos priežastis jam yra turto ir pripažinimo šaltinis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.