aA
Seimo kancleris, konservatorių partijos vykdomasis sekretorius Jurgis Razma patvirtino faktą, kad jo duktė pajūryje svaiginosi narkotikais tačiau teigia kol kas nežinąs, kaip ši šeimos tragedija atsilieps jo tolesnei politinei karjerai. Kaip jau skelbta, pirmadienio vakarą Palangoje nuo per didelės narkotikų dozės mirė septyniolikmetis kurorto gyventojas Marius Sermontis.
Manoma, kad jo tėvo namo ūkiniame pastate susirinkę penki bendraamžiai tą vakarą vartojo heroiną.

Šioje kompanijoje narkotikais svaiginosi ir J. Razmos jaunesnioji duktė septyniolikmetė Agnė Razmaitė. M. Sermontis ir A. Razmaitė narkotikų susileido į veną. Kiti palangiškiai narkotikus uostė.

Trečiadienį J. Razma žurnalistams sakė, jog didžioji dalis spaudoje paskleistos informacijos yra teisinga, tačiau paneigė tai, jog teisėsaugos pareigūnams buvo darytas spaudimas dėl su šiuo įvykiu susijusios informacijos konfidencialumo.

" Politiko pareiga tokiu atveju pasakyti viską, kas rūpi visuomenei. Aš manau, kad negali būti jokios kalbos apie informacijos konfidencialumą ir šiuo atveju, kai kalbama apie mano dukros istoriją. Aš jokio spaudimo teisėsaugos pareigūnams nedariau ir tikrai, negali būti nė kalbos, kad politikų atveju būtų ribojama informacija, kuri susijusi su jo šeimos gyvenimu", sakė J. Razma.

J. Razmos teigimu, jei tiriant bylą išaiškėtų, jog A. Razmaitė yra kuo nors nusikaltusi, ji turės atsakyti pagal įstatymus, nebus prašoma jokių nuolaidų, nebus imtasi jokių priemonių siekiant kokių nors išlygų.

A. Razmaitė vasarą kurorte dirbo pardavėja vienoje papuošalų parduotuvėje.

Palangoje ji buvo apsistojusi buvo pas čia gyvenantį dėdę - motinos Romualdos Razmienės brolį.

Pasak J. Razmos, tai jau antra vasara, kai taip sprendžiama dukros laisvalaikio problema.

"Stengiamės sudaryti sąlygas, kad nebūtų galimybių piktnaudžiauti tokiais dalykais, sprendimas - vasarą įdarbinti Palangoje buvo su tuo susijęs, kad būtų mažiau nerūpestingo laisvalaikio, tačiau yra keblu užtikrinti šimtaprocentinę priežiūrą ir absoliučiai kontroliuoti kiekvieną minutę", sakė J. Razma.

A. Razmaitė yra sostinės Gabijos gimnazijos abiturientė.

"Šiaip, man atrodė, kad mano dukra iš esmės geras vaikas. Mokykloje kai kuriuos dalykus labai gerai mokėsi. Stengiamės užimti ir laisvalaikį, buvome sudarę sąlygas lankyti įvairius kursus, dailės būrelį", sakė Seimo kancleris.

Nors J. Razma pripažino, kad prieš 4 metus buvo šiokių tokių įtarimų dėl dukros polinkio į narkotines medžiagas, kuomet dukra tariamai su savo klasės draugėmis pavartojo medicinos preparatą ketaminą.

Seimo kancleris teigė, jog po to dukra buvo labai atidžiai stebima, ir tas įvykis atrodė kaip "vaikystės, nesubrendusio proto išraiška".

Su tėvais gyvenanti A. Razmaitė, anot Seimo kanclerio, per dieną gaudavo ne daugiau kaip 5 litus, gyvenanti pas dėdę - ne daugiau kaip 10 litų, todėl jis negali paaiškinti, iš kur duktė gaudavo pinigų narkotikams.

Pasibaigus įvykio tyrimui, J. Razma ketina dukrą parsivežti į Vilnių. Anot jo, bus bandoma kalbėtis su dukra, konsultuotis su specialistais, ką tokiu atveju reikia daryti.

Antradienį apie šį įvykį buvo informuotas partijos pirmininkas Vytautas Landsbergis bei jo pirmasis pavaduotojas Antanas Stasiškis.

"Jie mane morališkai palaikė ir prašė nedaryti skuboto sprendimo dėl savęs. Žmonės mano šeimos problemų neturėtų sieti su partijos reikalais, tai yra mūsų šeimos tragedija ir ji niekaip nesusijusi su partija, tai galėjo atsitikti ne vienai šeimai, ir partiškumas čia nieko nelemia. Dėl mano tolesnės ateities sprendimas bus aiškus artimiausiomis dienomis", sakė J. Razma.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.